La o primă privire vezi o tânără, frumoasă și extrem de fragilă. Dacă ai ocazia să o întâlnești, însă, în uniformă, imaginea se schimbă radical. Rămâne frumusețea, însă este completată de o determinare și hotărâre pe care rar le întâlnești la o femeie. Este vorba despre inspectorul principal de poliție Ane-Mari Vrapciu, noul purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Ane-Mari Vrapciu și-a dorit din copilărie să devină polițist. Inițial, a urmat cursurile Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” de la Câmpina. După absolvire a obținut post la IPJ Buzău, însă nu s-a mulțumit doar cu atât. S-a înscris la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” iar în anul 2018 a absolvit. La finalul anului trecut a fost numită purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Puțini sunt cei care știu că dincolo de abilitățile de polițist și cele de comunicare pe care a demonstrat că le deține, Inspectorul principal de poliție Ane-Mari Vrapciu este și o poetă apreciată. Una dintre crețiile sale, publicată în revista “Amprenta” este:

“Prepoetica”

Mă dor degetele
cerându-mi în genunchi
cuvinte aruncate pe foaie,
într-un algoritm murder
de cerneală…

Și mă ceartă într-una
fiorul spiritual și-mi
dojenește dunga minții
presărată cu
stat degeaba,

când eu încerc să mă revolt
și într-o neputință urâtă
caut scuza potrivită
pentru condiția care poartă în spate
definiția utilului în a face nimic.

Și cu mâinile împreunate
în slujnicul chip
mă zbat către jos și
resping atrofierea embrionului
de gândire din adânc

Și mâ-ntorc, și mă frâng,

Și mi-e teamă a de a nu
găsi utilul în a face nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here