Românii întorși în țară în contextul pandemiei de coronavirus au luat cu asalt instituțiile ce le eliberează documentele care atestă că sunt buni platnici ai contribuțiilor la stat.

Românii care muncesc în străinătate, dar au domiciliul în România, trebuie să demonstreze că beneficiază deja de asigurare de sănătate, ca să nu fie nevoiți să o plătească și pe cea din țară, pentru servicii medicale de care ar urma să beneficieze în cazul în care s-ar îmbolnăvi.

Ca să nu plătească impozitul de 5,5 % din valoarea salariului minim pe economie, românii trebuie să demonstreze acum că sunt asigurați pentru servicii de sănătate în țara în care muncesc. Sunt documente care se pot elibera electronic, fapt care, de o săptămână, se anunță zilnic pe toate canalele media.

Șefa CJAS Buzău, Simona Anghel, a explicat că zilnic la sediul instituției se prezintă în număr foarte mare persoane care au muncit în străinătate și care țin morțiș să primească în mână documentele repsective. „Vin din Italia, din Spania, din Franța, am avut și doi cetățeni care veneau din Filipine, acolo unde au lucrat pe un vas. Nu există niciun fel de intenție de prevenție din partea dumnealor, deși noi avem anunțuri la intrare, care arată clar că transferul acestor documente se poate face pe cale electronică. Își pun propriile vieți în pericol, dar și pe cele ale angajaților.”, a ținut să precizeze șeful CJAS Buzău, Simona Anghel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here