Publicaţia Asociaţiei Mondiale a Drumurilor „World Higwaz Magazine” a anunţat construirea unei autostrăzi de 7000 de km care va traversa mai multe țări de pe continentul european, inclusiv România.

World Higwaz Magazine a anunţat că se doreşte construirea “Centurii Mării Negre”, o autostradă lungă de 7000 de km.

Lucrările cu pricina ar trebui să demareze în toate ţările riverane (Turcia, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, România, Bulgaria, Serbia, Tirana, Grecia) cel târziu în anul 2019, dar o porţiune din autostradă este deja construită la nord de Marea Neagră.
Fiecare stat va plăti porţiunea sa de autostradă din resurse proprii, dar şi din fonduri europene, pentru statele ce fac parte din Uniunea Europeană.
Pe teritoriul României traseul va începe de la Giurgiu, va ajunge la Bucureşti, va urca la Ploieşti – Buzău – Mărăşeşti – Bârlad – Huşi, apoi va intra în Republica Moldova, către Chişinău. Astfel, se va face o importantă legătură rutieră între Bucureşti şi Chişinău. La noi în ţară, autostrada va străbate aproximativ 420 de km.

În total, autostrada Inelară a Mării Negre va avea în jur de 7000 de km şi va fi a doua din lume ca lungime, după cea inelară a Australiei care măsoara 14.500 de km, scrie auto-bild.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here