Ponta Glasscorp5Joi, la Nehoiu, va avea loc inaugurarea celei mai lungi galerii hidroenergetice din România, pusă în funcţiune după anul 1984. La tăierea panglicii vor fi prezenti miniştri şi secretari de stat din Guvernul României, dar şi oficialităţi locale şi judeţene. Victor Ponta, care isi anuntase participarea,nu va mai veni la Nehoiu.
IATĂ PROGRAMUL EVENIMENTULUI:
JOI, 10 septembrie:
Ora9.45 Deplasare de la CHE Nehoiasu la fereastra Pruncea de acces în galeria subterana, pe traseul Nehoiasu-Siriu-Valea Casoca-fereastra de acces Pruncea
11.00 Prezentare Proiect Aductiune (Portalul Galerie acces Pruncea)
11.30 Pregatire acces in subteran cu echipament de protectie (Portalul Galerie de acces Pruncea)
11.45 Transport in subteran cu vagonetul, aprox 3,3 km
12.20 Acces Zona de intalnire a celor 2 fronturi de excavatie din subteran
13.00 Iesire din subteran. Moment festiv (Portalul Galeriei de acces Pruncea)

Proiectul amenajării hidrotehnice Surduc-Nehoiaşu a fost demarat în anul 1981 iar prima etapă urmează să se finalizeze pe 10 septembrie, odată cu darea în folosinţă a galeriei subterane ce măsoară 16.668 de metri. Valoarea primei etape a proiectului este de 292 de milioane de euro iar până la final investiţia se va ridica la peste 1 miliard de euro.
Tot la Nehoiu, în urmă cu trei ani, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a participat împreună cu conducerea companiei la deschiderea lucrărilor la ultima parte a galeriei, în lungime de 16,5 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here