ceata
Ceața densă care s-a instalat în județul Buzău provoacă victime pe șosele.
Un accident pe fondul vizibilității reduse s-a produs în seara zilei de 6 decembrie, pe DN 22, pe raza localității Râmnicelu.
Din cercetările efectuate de echipa operativă la fața locului a rezultat că în timp ce conducea un autoturism din direcția Rm. Sărat către Brăila, un tânăr de 27 de ani din comuna Boldu nu ar fi adaptat viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere (ceață densă) și a pierdut controlul asupra volanului împrejurare în care autovehiculul a ieșit de pe carosabil și a lovit un copac marginal.
Tânărul a suferit vătămări și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Buzău unde a rămas internat.
În cauză s-a întocmit dosar penal cercetările fiind continuate de către polițiștii rutieri.

În contextul în care ceața va persista pe raza județului Buzău, polițiștii vă recomandă:

– informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător, nu plecaţi la drum fără anvelope de iarnă!
– adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara lor, când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, mâzgă, zăpadă bătătorită!
– verificaţi instalaţia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz precum şi instalaţia de climatizare. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare și asigurați funcţionarea corespunzătoare a sistemului de climatizare/dezaburire!
– utilizați corect luminile de întâlnire chiar şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în condiţiile prezenţei acestui fenomen.
– păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.
– o atenţie deosebită trebuie acordată momentelor de trecere de la carosabilul uscat la cel umed întrucât aceste segmente de drum generează probleme celor care circulă cu viteză sporită.
– evitați acţionarea bruscă a sistemului de direcţie şi mecanismului de frânare al autovehiculului!

Pietonii sunt atenționați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
Totodată, poliţiştii îi atenţionează pe conducătorii de vehicule pe două roţi – biciclişti, mopedişti şi motociclişti – asupra riscului pe care îl presupune deplasarea pe drumurile publice în contextul unei vizibilităţi scăzute şi a unui carosabil alunecos.
Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. Aceştia, dacă vor opta pentru plecarea la drum, trebuie să respecte cu stricteţe prevederile legale pentru conducătorii auto cu mai puţin de un an practică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here