barca-465x390Doi buzoieni dispăruţi, sâmbătă, după ce barca în care se aflau împreună cu alte trei persoane s-a răsturnat pe râul Buzău, sunt de negăsit. Operaţiunile de căutare sunt extrem de dificile din cauză că în unele locuri apa învolburată şi plină de resturi vegetale măsoară opt-nouă metri.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă, când cinci bărbaţi au încercat să traverseze râul Buzău, în zona satului Moşeşti, comuna Robeasca, pe o plută improvizată. Fără să ţină seama că râul era învolburat au plecat spre stâna unde îşi ţineau animalele pentru a lua laptele. La un moment dat râul învolburat după ploile abundente din ultimele zile le-a răsturnat barca. Cei cinci au fost prinşi în vârtejul apei, trei dintre ei reuşind să se salveze. Un adolescent de 17 ani s-a salvat cu ajutorul unui bidon din plastic care l-a ajutat să se menţină la suprafaţă. Apa l-a dus pe băiatul de 17 ani cinci kilometri în aval şi abia acolo acesta a reuşit să iasă la mal. Pluta ruptă de forţa apei a fost găsită la un kilometru în aval, între tufişuri, de un alt localnic. Doi bărbaţi luaţi de ape, unul dintre ei fiind proprietarul al stânei, tatăl adolescentului de 17 ani, și un angajat, nu au reuşit să se salveze, fiind daţi dispăruţi, şansele ca ei să fie găsiţi în viaţă fiind minime.

Zeci de pompieri, polițiști și jandarmi sunt mobilizați în zonă pentru căutarea celor doi bărbaţi dispăruţi sâmbătă. Operațiunile sunt derulate de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila.

Niciunul nu ştia să înoate. Proprietarul stâneide 39 de ani, şi un angajat, în vârstă de 31 de ani, nu au mai reuşit să iasă la suprafaţă. Pluta ruptă de forţa apei a fost găsită la un kilometru în aval, între tufişuri, de un alt localnic. Pompierii, jandarmii şi poliţiştii dar şi localnicii care îi ştiau pe cei doi dispăruţi au luat la pas malurile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here