tribunalCei patru grefieri buzoieni, trei de la Tribunalul Buzău şi unul de la Judecătoria Pogoanele, trimiși în judecată anul trecut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, pentru înșelăciune și fals în declarații, după ce și-au decontat cheltuieli de navetă fictive, şi-au reluat activitatea. Cei patru sunt Mioara Teodorescu, Liliana Stănciu­lescu și Elisabeta Crăciunoiu de la Tribunalul Buzău, și Alin Cătălin Frigea, de la Judecătoria Pogoanele. Procurorii au adunat probe care arată că cei patru și-au stabilit în mod fictiv reședințele în alte localități decât cele în care profesau. Astfel, Mioara Teodorescu, deși locuia la Smeeni, și-a declarat domiciliul la Slobozia și a susținut că face naveta zilnică la Buzău. La fel a procedat și colega sa Liliana ­Stănciu­lescu, grefier tot la Tribunalul Buzău. Ceilalți doi inculpați- Elisabeta Crăciunoiu și Alin Frigea – și-au declarat domiciliile la Calvini, respectiv, Băicoi. Prejudiciul creat astfel fiind estimat la circa 60 de mii de lei.
Grefierii au fost trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații. După punerea în mișcare a acțiunii penale prin rechizitoriu, Curtea de Apel Ploiești a dispus suspendarea din funcție a celor trei grefieri. Dosarul s-a judecat la Judecătoria Ploiești, iar în luna octombrie a anului trecut, trei dintre inculpați – Mioara Teodorescu, Liliana Stănciu­lescu și Elisabeta Craciunoiu, de la Tribunalul Buzău, au fost absolviți de pedeapsă, după ce s-au împăcat cu angajatorul, respectiv Tribunalul Buzău. “Cu privire la personalul auxiliar de specialitate menţionăm faptul că un număr de trei grefieri ai tribunalului au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în declaraţii, fapte care au constat în decontarea unor cheltuieli de transport necuvenite. După punerea în mişcare a acţiunii penale prin rechizitoriu, Curtea de Apel Ploieşti a dispus suspendarea din funcţie a celor trei grefieri. Prin sentinţa penală nr. 2796 din 30.09.2014, Judecătoria Ploieşti a dispus încetarea procesului penal prin împăcarea părţilor cu privire la infracţiunea de înşelăciune şi renunţarea la aplicarea pedepsei pentru infracţiunea de fals în declaraţii. Sentinţa primei instanţe a rămas definitivă prin neapelare. Drept urmare, începând cu data de 12 ianuarie 2015 Curtea de Apel Ploieşti a dispus încetarea suspendării din funcţie a celor trei grefieri şi reluarea activităţii în aceleaşi funcţii,” se arată raportul de activitate al Tribunalului.
Singurul care nu scăpase de pedeapsă era Alin Cătălin Frigea care, în cele din urmă, a declarat apel și, în luna decembrie, a scăpat și el de pedeapsă, instanță aplicându-i un avertisment după ce a achitat sumele obținute ilegal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here