copilCei trei copii, doi baieti de 2 si 8 ani si o fata de 9 ani, ai familiei din satul Ograzi, comuna Merei, careia i-a murit copilul in conditii suspecte, raman in familie. Nu este o decizie a DGASPC, este doar o consecinta a neputintei autoritatilor in fata unor legi absurde.

In urma cu 3 ani, o fetita de 2 ani a familiei a Asan din satul Ograzi a murit in casa cuprinsa de flacari, in timp ce parintii sai erau plecati in sat. In urma cu cateva saptamani, un alt copil al familiei, un baietel de 3 ani a murit in conditii suspecte. Parintii sustineau atunci ca baietelul ar fi fost batut de un vecin care a intrat noaptea peste ei in casa, dar oamenii din sat povestesc ca parintii erau cei care isi bateau copii. Medicii legisti au stabilit faptul ca micutul a murit din cauza faptului ca i s-a rupt inima, iar politistii urmeaza sa stabileasca in ce conditii s-a produs nenorocirea.

In aceste conditii, asistentii sociali din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului au cerut sa se emita o ordonanta presedintiala prin care sa poata lua ceilalti trei copii din familie pana cand se va stabili cu exactitate ce s-a petrecut cu copilul mort si daca parintii ofera copiilor un climat sigur. Ordonanta a fost emisa, numai ca nu a putut fi pusa in aplicare.

„Colegii nostri au mers la familie acasa, dar parintii erau la noi, in Directie, iar copiii nu au fost gasiti acasa. Ordonanta le-a fost trimisa si parintilor si pentru ca nu vor sa ii dea, probabil i-au ascuns pe la rude si nu au fost gasiti. Am avut si sprijinul politiei dar tot nu i-am putut lua pentru a-i caza intr-unul din centrele npastre. Singura solutie la acest moment este sa apelam la un executar judecatoresc dar pentru acest lucru este nevoie de timp. Legal, este singurul lucru pe care il putem face”, ne-a declarat Roxana Kovacs, purtator de cuvant in cadrul DGASPC Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here