Cel de-al treilea român, victimă a atacului de sâmbătă din Afganistan este în stare stabilă. Trupurile celorlalţi doi militari au fost repatriate seara trecută şi comemorate de zeci de colegi.

Bogdan Dragomir, militarul rănit în misiunea din Kandahar se află în stare stabilă la spitalul din Rammstein şi, după primele investigaţii, pare să nu aibă niciun organ vital afectat, se anunţă pe site-ul televiziunii naţionale.

Trupurile celorlalţi doi soldaţi căzuţi la datorie în Afganistan au fost repatriate seara trecută şi au fost încredinţate familiilor îndoliate.

Duminică seara, zeci de colegi de la batalionul de Operaţii Speciale i-au comemorat pe cei doi eroi la Monumentul Eroilor din parcul din faţa Prefecturii din Buzău. În memoria lui Iulian Dumitrescu şi a lui Adrian Vizireanu s-au aprins lumânări şi s-a păstrat un moment de reculegere.

Cei doi soldaţi români şi-au pierdut viaţa într-o bază din Kandahar, Afganistan, în timpul unei misiuni de instruire a poliţiştilor afgani.

Convoiul cu sicriele celor doi militari decedaţi în Afganistan au ajuns la Buzău în noaptea de luni spre marţi. Sicriele au fost depuse la Cimitirul Eroilor, acolo unde va avea loc şi înmormântarea miercuri la orele prânzului.

Astăzi, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui  Adrian Vizireanu va fi purtat într-un tur al oraşului care va trece pe la locuinţa militarului, pe la sala sporturilor, la unitate, la casa părinţilor, după care va reveni la Cimitirul Eroilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here