Costel Geambașu, celebrul cântăreț din anii 90, a murit, în casa sa din localitatea Smârdan, dupa o lunga si grea suferinta. Costel Geambasu s-a nascut pe 18 aprilie 1951 si a devenit unul dintre cei mai iubiti cântareti de muzica de petrecere, cu piese precum ,,Trenul vietii” sau ,,Cenusareasa”. Costel Geambașu a făcut parte din Odeon, formație românească de muzică de petrecere cu instrumente moderne electronice, înființată în primii ani 1980 la Buzău.
Alături de Azur și Generic, Odeon este unul dintre primele grupuri care au contribuit la apariția muzicii de petrecere și pahar modernă, folosind ca sursă de inspirație muzica pop din țările balcanice și clasică lăutărească din România.
Printre cele mai cunoscute piese interpretate de grupul Odeon se numără Trenul vieții, compoziție proprie (1984), Cenușareasa (1984), Cunoșteam Iubirea (1986), Copil De Suflet (1987) și Din prima zi când te-am văzut (1987) adaptare liberă a sârbei „Ne-am despărțit”.
Piesele „America-i departe” (1984) și „Mavi mavi” (1986, preluare după turcul İbrahim Tatlıses) sunt dintre primele care folosesc un ritm de turcească macedonească în afara contextului muzicii lăutărești. Versurile cântecelor sunt în limbile română, dar ocazional și în alte limbi (greacă, aromână, turcă).

Costel Geambasu s-a stins înconjurat de cele doua fiice ale sale, de sotie, colegi de trupe si prieteni. Trupul neinsufletit va fi depus la biserica din Smârdan, iar înmormântarea va avea loc luni, in localitatea natala.

Dumnezeu sa-l odihnesca in pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here