franco

Proiectul intitulat Centrul Francofon Internațional Procomunitate, un proiect unic în România și în Europa Centrală și Orientală, a ajuns la sfârșit.
Tabăra a avut loc la pensiunea “Casa cu Tei” din Monteoru, judeţul Buzău, ȋn perioada 28 iunie-18 iulie 2015, cu participarea a 222 de elevi şi liceeni cu vârste cuprinse ȋntre 6 şi 19 ani, profesori şi animatori din 11 ţări de pe 3 continente: Albania, Armenia, Republica Centrafricana, Belgia, Bulgaria, Congo, Franţa, Liban, Macedonia, Republica Moldova, România. Prin intermediul limbii franceze s-au organizat diverse activităţi educaţionale care au promovat diversitatea culturală, multiculturalitatea, plurilingvismul, dezvoltarea iniţiativei personale, spiritului de echipă şi voluntariatul pentru comunitate.
Proiectul a fost cofinanţat de Guvernul României prin Secretariatul General al Guvernului, Direcţia de Strategii Guvernamentale, fiind aprobat ca un proiect strategic de promovare a imaginii Romaniei.

”In cadrul conferintei finale programată vineri vor participa elevi, profesori si reprezentanti ai institutiilor partenere, se va lansa ziarul taberei, unde sunt publicate impresii si articole trimise de participantii din cele 11 tari, toate materialele punctand ineditul si reusita acestui proiect propus de asociatia buzoiana. Filmul taberei, realizat de echipa de comunicare a proiectului formata din cei 2 studenti delegati de AUF, va prezenta o selectie a activitatilor din cadrul proiectului, asemenea expozitiei organizate in holul mare al Consiliului Judetean Buzau. Interventiile invitatilor vor fi urmate de momentul decernarii diplomelor de excelenta tuturor partenerilor, cat si profesorilor si elevilor care s-au evidentiat in cadrul activitatilor proiectului.
Conferinta va fi urmata de un small action mob in cadrul caruia participantii la conferinta vor realiza sigla proiectului, printr-un desen in nisip, demonstrand astfel ca numai prin colaborare se pot obtine rezultate deosebite, ceea ce a reusit sa transmita si proiectul Centrului Francofon International Procomunitate 2015.”, au transmis printr-un comunicat organizatorii proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here