cezar preda 16Protestele de stradă din Bucureşti obligă de azi înainte coaliţia aflată la putere „să meargă pe sârmă” în ceea ce priveşte strategia de comunicare cu cetăţenii, a declarat, astăzi, la RFI, deputatul PDL Cezar Preda.

El admite că partidul are probleme de comunicare şi subliniază că dacă acestea nu vor fi rezolvate, PDL „va plăti”.

Cezar Preda deplânge incapacitatea PDL de a comunica mai bine cu cetăţenii, lucru ce ar fi putut evita protestele de stradă de genul celor înregistrate în Bucureşti.

„Eu am spus de mai mult timp că nu este important numai să iei măsurile de austeritate, ci întreg comportamentul guvernantului când ia măsuri foarte dure trebuie să se plieze pe aceste măsuri, să comunice extraordinar de bine pentru aceste măsuri, pentru ca suportabilitatea unui neam, unui popor, să poată fi menţinută în zona aceasta coerentă sau controlabilă. Orice derapaj, orice greşeală, orice pripire în ceea ce priveşte comunicarea şi comportamentul unui asemenea parcurs greu pentru o ţară duce la excitarea cetăţeanului care este supus acestei privaţiuni, acestor constrângeri. Şi atunci cetăţeanul caută o supapă prin care să-şi spună nemulţumirea şi profită de greşelile tale sau de momente cheie”, explică deputatul PDL.

În opinia lui Cezar Preda, situaţia „te obligă începând de astăzi, toată coaliţia de guvernare, prim-ministru, miniştri, să meargă pe sârmă în comportamentul acesta de comunicare, de deschidere faţă de cetăţeanul României”.

„Unu: e clar că acest grad de suportabilitate este atins; doi: este clar că nu ne-aşteaptă un an uşor, ne-aşteaptă un an în care trebuie să ne gestionăm privaţiunile de anul trecut; trei: suntem într-un an electoral. E clar că şi noi avem în comportamentul nostru, în comunicarea noastră, în gestionarea anumitor situaţii partea noastră de vină. Dacă nu o identificăm şi nu o dăm la o parte, vom continua aşa şi vom plăti!”, a adăugat Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here