PredaCezar Preda a afirmat astazi in cadrul unei conferinte de presa, sustinute la sediul PDL, ca intelegerea pe care o avea cu PNL Buzau a fost facuta peste capul sau si ca ea prevedea ca senatorul Cristi Bigiu sa candideze, sustinut de PDL, la functia de presedinte al Consiliului Judetean Buzau. De asemenea, Preda a afirmat ca girantul acestei constructii a fost chiar seful sau de partid, premierul Emil Boc.

“S-au purtat discutii despre care eu nu am stiut cu oameni din Senatul Romaniei si se oferea inclusiv  presedintia  organizatiei PDL Buzau numai  sa se formeze o echipa in Senatul Romaniei din care sa faca parte si senatorul PNL Cristi Bigiu. Eu am aflat, am intrebat si atunci mi s-a spus cum se vedea constructia. Domnul senator(nr. Bigiu) urma sa vina la pachet cu domnul deputat Titi Holban. Dintre cei care ofereau functia de presedinte al PDL Buzau, daca Bigiu trecea la noi, au fost mai multi pe care nu are rost sa ii nominalizez dar inclusiv Vasile Blaga stia de acest lucru. Cand m-am intalnit cu domnul senator, el mi-a spus ca nu vrea presedintia PDL Buzau chiar daca i-o promite Bucurestiul pentru ca, daca eu nu candidez, dumnealui nu are nici o sansa.Asadar am convenit sa candidez eu la Primaria municipiului si dumnealui la presedintia Consiliului Judetean urmand ca domnia sa sa treaca la PDL in momentul stabilit de noi.  Aceasta chestiune nu a avut nici un derapaj pana cand s-a semnat intelegerea intre Ponta si Antonescu. Vreau sa va spun ca intelegerea a fost definitivata la primul ministru in birou. Eu i-am spus: acest lucru degeaba ti-l promite, Falca, Blaga sau altcineva acest lucru trebuie sa ti-l garanteze primul ministru.” a precizat deputatul Cezar Preda

Bigiu1De cealalta parte, senatorul liberal Cristi Bigiu nu neaga faptul ca i s-a propus preluarea organizatiei PDL Buzau insa sustine ca a refuzat acest lucru. Bigiu considera ca dezvaluirea facuta de Cezar Preda vine ca urmare a faptului ca este un candidat cu sanse la sefia Consiliului Judetean.
“Au fost discutii, a existat o propunere, dar v-a spus chiar domnul Preda ca a fost refuzata. Nu cred ca sunt multi parlamentari care nu au avut propuneri sa treaca la PDL. Ganditi-va ca nu aveau cum sa isi asigure aceasta majoritate daca nu erau si persoane care sa accepte acest lucru. Eu nu vad ce sens au aceste discutii pentru ca domnul Preda nu a aflat acum acest lucru, intr-o perioada in care se decid candidaturile la functia de presedinte al Consiliului Judetean. Cred ca sunt unul din candidatii cu sanse si probabil de aceea domnul Preda, incearca anumite povesti insa intrebarea este lamurita tot de dansul cand va spune ca am avut propunerea de a prelua PDL dar am refuzat.”- a declarat liberalul Cristi Bigiu.

ScutaruLa randul sau, presedintele PNL Buzau, deputatul George Scutaru a declarat ca pana la momentul formarii USL, Organizatia Judeteana a PNL Buzau a avut o autonomie deplina in decizii si ca urmare a acestui lucru orice alianta putea reprezenta o varianta de lucru.
“Atata timp cat PNL pana la constituirea ACD si USL a avut o politica de deplina libertate si aceasta constructie putea fi o varianta de lucru. In momentul in care am decis constituirea unei alternative la adresa actualului Guvern normal ca lucrurile astea nu isi mai aveau rostul. Iar faptul ca ne aflam aici, in sediul PNL, toti parlamentarii de Buzau si eu si domnul Holban si domnul senator Bigiu spune foarte multe. In doi ani de zile s-au facut nenumarate presiuni asupra parlamentarilor PNL si PSD. Unii au decis sa plece, altii sa ramana. Noi am decis sa ramanem si acest lucru spune tot. ” a incheiat deputatul George Scutaru

CIprian STERIAN
[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/02/Cezar-PREDA3.mp3|titles=Cezar PREDA]
[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/02/Cristi-BIGIU2.mp3|titles=Cristi BIGIU]
[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/02/George-SCUTARU.mp3|titles=George SCUTARU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here