Preda bun7Limbajul diplomatilor americani din Romania, asa cum reiese din dezvaluirile WikiLeaks, este unul de “tabloid”, a spus, la Radio France Internationale vicepresedintele PDL, Cezar Preda. El declara ca unele formulari din telegramele diplomatice sunt “inacceptabile”.

Cezar Preda spune ca diplomatii americani au adoptat un stil de viata balcanic: “E un limbaj de tabloid! Nici nu mi-am imaginat vreodata ca la nivelul Excelentei-Sale, ambasadorul Statelor Unite, limbajul poate sa ajunga in asemenea valente, nu mi-am imaginat, dar e drept ca uite, m-am inselat si eu! Mi se pare o chestiune care nu are conotatii de secret, ceva de dezvaluiri incendiare, ci mai mult de o transformare a diplomatilor occidentali, intr-o chestiune de viata balcanica. S-au adaptat si ei la modul nostru de a privi lucrurile”, a afirmat vicepresedintele PDL.

Preda se arata deranjat de declaratia potrivit careia Romania “se milogeste” pe langa Fondul Monetar International. Este o “chestie urata, care-ti lasa un gust amar”, spune el. “Mi s-a parut mai grava aprecierea potrivit careia Guvernul se milogeste sa ia o transa de la FMI. O asemenea formulare este inacceptabila! E o chestie urata, care-ti lasa un gust amar!”, conchide Cezar Preda.

In textul unei telegrame dezvaluite de site-ul WikiLeaks se afirma ca Guvernul din Romania, care arata ca o “rata schioapa”, pledeaza pentru indulgenta din nou, argumentand ca merita urmatoarea transa de bani, doar pe baza unor obiective tehnice indeplinite prin septembrie, recunoscand in acelasi timp ca nu poate duce la bun sfarsit reformele legislative majore promise in 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here