Cezar PredaDeputatul democrat-liberal Cezar Preda, membru în Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, a declarat că aducerea lui Omar Hayssam în ţară reprezintă rezultatul unei munci laborioase a Serviciului Român de Informaţii şi a unor intense demersuri bilaterale între Siria şi România.

„Este clar că întreaga lume civilizată este hotărâtă să lupte împotriva terorismului şi a corupţiei. Nu scapă nimeni de mâna lungă a legii aşa cum s-a întâmplat şi în cazurile de corupţie intens mediatizate din România şi în cazul actelor grave terorism”, a afirmat vicepreşedintele PDL.

Preda a subliniat că aducerea în ţară a lui Omar Hayssam este „rezultatul unei munci laborioase a Serviciului Român de Informaţii în colaborare cu alte structuri specializate în combaterea terorismului”.

„În fiecare moment SRI a întreprins toate demersurile pentru ca acest terorist să fie adus în ţară. În fiecare zi SRI-ul de ani de zile a fost preocupat ca acest terorist să fie adus în ţară şi să plătească pentru ceea ce a făcut”, a adăugat Preda.

Întrebat dacă în opinia sa aducerea lui Hayssam putea avea loc mai devreme, deputatul democrat-liberal a spus: „Nu, din contră, şi acesta este un succes. Era posibil ca lucrurile să tărăgăneze. S-au făcut demersuri bilaterale foarte mari, inclusiv pe linie de servicii”.

Cezar Preda a susţinut că va fi interesantă poziţia primului-ministru în acest caz. „Noi credem că trebuie să se mai abţină în a mai da sfaturi procurorilor şi judecătorilor pentru că nu este atributul politicului şi mai ales al primului-ministru să dea sfaturi justiţiei, dar atunci când domnia sa vrea să dea bine la televizor şi la populaţie nu se dă înapoi să apere inclusiv infractorii de înaltă de corupţie”, a spus vicepreşedintele PDL.

Administraţia Prezidenţială a anunţat vineri dimineaţă că Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române.

„În dimineaţa zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Poliţiei Române domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea instituţiilor statului român pentru a-şi ispăşi pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak stabilită de instanţele româneşti este rezultatul unor activităţi complexe desfăşurate timp îndelungat de instituţiile de siguranţă naţională ale statului român”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, potrivit unui comunicat dat publicităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here