Deputatul PNL Cezar Preda a comentat vineri declaraţiile fostului preşedinte Ion Iliescu referitoare la redeschiderea dosarelor Revoluţiei şi mineriadelor, afirmând „Domnule Iliescu, aveţi grijă, domnul Vişinescu a plătit!”: Mesajul meu către domnul preşedinte Ion Iliescu, pe care l-am văzut destul de nervos cu afirmaţii că mai bine să tragem concluzii politice decât să ne plângem morţii, afirmaţii care vin dintr-un cinism comunist bolşevic, este să fie atent la domnul Vişinescu. Aşadar domnule Iliescu, aveţi grijă, domnul Vişinescu a plătit!”, a declarat deputatul Cezar Preda, într-o conferinţă de presă.

Acesta a mai spus că nu este posibil să se claseze un dosar precum cel al Revolţiei în care este anchetată moartea a peste o mie de oameni, fără a fi identificat un vinovat şi tras la răspundere: „Am fost un politician care am spus atunci când procurorii au decis să claseze dosarul că nu poţi trece peste o mie de morţi fără să tragi la răspundere vinovaţii. Legislaţia românească care a permis închiderea dosarului se vede că este o legislaţie pe care nici măcar Uniunea Europeană nu o acceptă din acest punct de vedere”, a mai declarat Cezar Preda.

Fostul preşedinte Ion Iliescua declarat, joi, în legătură cu redeschiderea dosarelor Revoluţiei Române şi mineriadelor, că nu ştie cui slujeşte aşa ceva, că este un moment al istoriei, el precizând că „în loc să stăm să plângem morţii, ar trebui să tragem concluziile politice adecvate”: „Nu ştiu cui slujeşte aşa ceva. Altminteri, nicio problemă”, a spus Iliescu, întrebat cum comentează redeschiderea dosarelor Revoluţiei şi mineriadelor. „A fost un moment de istorie, cu părţile lui bune şi cu părţi mai puţin bune, cu stări conflictuale. Am trecut peste ele, am depăşit. Ce rost are să dezgropăm… el trebuie să fie obiectul unor persoane care studiază istoria”, a mai spus fostul preşedinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here