Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda, a declarat că a fost dat în judecată de Gabriela Firea, aceasta cerându-i prejudicii de 300.000 de euro pentru că a preluat anchete jurnalistice „mincinoase”, referitoare la suspiciunile că soţul ei, Florentin Pandele, a plagiat teza de doctorat.

„Vreau să vă anunţ că doamna Gabriela Vrânceanu Firea dă jurnaliştii în judecată prin intermediul meu. O fostă colegă de-a dumneavoastră ajunsă prin vot popular senator al României consideră că orice investigaţie jurnalistică îi aduce prejudicii de imagine extraordinară. Dacă aţi ales calea de a mă da pe mine în judecată pentru că nu vreţi să vă daţi colegii în judecată, eu accept provocarea şi ne judecăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

Cezar Preda a afirmat că Gabriela Firea îi cere daune de 300.000 de euro şi că a plătit o taxă de 3.000 de euro, indemnizaţia de senator pe mai multe luni, pentru a-l da în judecată.

Liberalul a explicat şi motivele invocate de candidatul PSD la Primăria Capitalei: „Doamna Firea consideră că afirmaţiile din presă precum plagiatul de doctorat al domnului Pandelică, Pandele, sunt o ofensă adusă domniei sale, precum şi afacerile imobiliare şi ale afaceri ale cuplului, pentru că sunt un cuplu, fiind căsătoriţi şi împart jumătate-jumătate responsabilităţile sunt tot o calomnie la adresa doamnei senator şi candidat la Primăria Capitalei”, a mai spus Cezar Preda.

Purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti a susţinut că Firea va pierde procesul şi se va prezenta în instanţă cu documentele pe care le are la îndemână, fără a cita ca martor niciun jurnalist, însă atitudinea social-democratei arată „cât de goală” este. „Aceasta este de fapt o atitudine care le spune bucureştenilor, jurnaliştilor, tuturor oamenilor cine este Gabriela Vrânceanu Firea Pandele. Va da în judecată şi în stânga şi în dreapta cerând cu nemiluita bani. Apropo, doamna Firea, aşa credeţi că se câştigă de uşor banii? Vorbiţi cu soţul dumneavoastră şi spuneţi-i că nu se câştigă banii atât de uşor. Banii se câştigă greu (…) Doamna Firea nu va avea limite să dea în judecată orice bucureştean, orice om care este împotriva atitudinii doamnie sale, a modului în care vorbeşte, în care se comportă. Ce să ne aşteptăm de la un om care crede că rezolvă problemele dând în judecată jurnalişti. Eu personal am să mă duc în instanţă şi nu o să citez ca martor niciun jurnalist pentru că eu vă respect. Am să mă apăr singur cu documentele pe care le am la îndemână. Doamna Firea, aţi arătat încă o dată cât de goală sunteţi”, a spus Cezar Preda.

Peste o treime din teza de doctorat în Ştiinţe Militare semnată de primarul oraşului Voluntari, Florentin-Costel Pandele, şi susţinută la Universitatea Naţională de Apărare (UNAp) în 2008 este copiată grosolan din alte surse, scrie PressOne. Este vorba despre cel de-al doilea doctorat al lui Florentin Pandele, după cel obţinut în noiembrie 2007 la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. În teza cu titlul „România şi noile provocări generate de integrarea europeană” există zeci de pagini copiate din alte lucrări sau preluate pur şi simplu, fără ghilimele, din Strategia Naţională de Securitate dată publicităţii în aprilie 2006, potrivit sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here