Deputatul Cezar Preda a reacționat la acuzele, de vânzare a partidului și de blat cu fostul primar al Buzăului,  pe care grupul protestatar din vechiul PNL i le-au adus la conferința de presă din această după-amiază.

Am fost singurul politician care s-a bătut, din anul 2001 până astăzi, cu Partidul Social Democrat. Am candidat și împotriva lor și buzoienii au văzut că nu există rost de înțelegere cu mine. Nici în anul 2009, când s-a stabilit alianța PDL-PSD, eu nu am stat la masă cu ei. Știa toată lumea despre panourile acestea, care sunt folosite, în general, pentru publicitate pentru partid, iar Primăria le-a acordat autorizație așa cum acordă tuturor.  Iar în privința gropii de gunoi, iarăși mi se par o mizerie; ce treabă am eu cu groapa de gunoi, ce treabă am eu cu RER? Din anul 2003, nu mai am nicio legătură cu acest grup!

Să faci o conferință de presă ca să-și găsești dușmanul și adversarul în interiorul partidului mi se pare o mizerie de nedescris. În loc să vadă adversarul politic în Partidul Social Democrat, ei văd adversar politic în Cezar Preda. Iar această mizerie nu poate trece neobservată, mai ales că se știe – iar cei de la masă știau – că diligențele pentru cei care s-au dus să acorde sprijin PNL-ului, Ion Vasile, Mocanii și Popa, au fost făcute nu de Cezar Preda, care nu a știut nimic, ci de conducerea centrală a Partidului Național Liberal. Dar în loc să se lege de ei, au preferat să arunce cu mizerii în mine. Nu fac altceva decât să submineze Partidul Național Liberal, care trebuie să intre în alegeri peste trei luni. Eu nu cred că acești oameni au dorit vreodată să se bată cu adevărat pentru locul întâi cu Partidul Social Democrat. În rest, ceva hotărî Centrul, aceea va fi.

Să îi fie rușine domnului Caton Mateeșescu, despre care nu am avut decât cuvinte de apreciere și de colegialitate, considerându-l un om de onoare atunci când l-am readus de pe linia moartă pe care se afla. Prin prostiile pe care le-a debitat, s-a decredibilizat. Îl întreb pe domnul Dorin Bădulescu dacă a fost înștiințat de conducerea Partidului Național Liberal, pe cele mai înalte canale, că Cezar Preda nu are niciun amestec în acestă situație? Să le fie rușine, pentru că nu au niciun gând să lupte împotriva Partidului Social Democrat și își canalizează eforturile pentru a lovi într-un om care le-a acordat tot sprijinul. Să le fie rușine că mă acuză de blat cu oamenii PSD! La un asemenea comportament, sunt necesare măsuri ferme împotriva celor care dinamitează Partidul Național Liberal, la Buzău și la Centru, și nu sunt cinstiți cu cetățenii Buzăului. într-un partid, asemenea manifestări nu se tolerează!”, a declarat deputatul Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here