preda
Deputatul PNL Cezar Preda a declarat recent că ministrul Educației, Adrian Curaj ”nu-și face treaba”, neputând duce la capăt angajamentele luate de premierul Cioloș de a depolitiza sistemul, el fiind în continuare ”în serviciul și în subordinea foștilor șefi, actuali secretari de stat de la PSD”.
Deputatul de Buzău, Cezar Preda, a precizat că ministrul Curaj este primul care nu-și face treaba din actuala formulă a Executivului, motiv care ”va intra în coliziune cu acest guvern”. Preda a precizat că ministrul Educației este în continuare în subordinea și serviciile foștilor săi șefi, actuali secretari de stat din minister.
”Eu cu acest guvern tehnocrat pe care l-am votat, de azi intru în coliziune. Primul care cred eu că nu și face treaba și nu respectă angajamentele e acel ministru care se mai numește și Curaj. Domnul Curaj deși a fost rugat și i-a fost transmis de către PNL să amâne concursurile făcute rapid, să le depolitizeze, să permită să se înscrie fără frică și marii profesori, nu a făcut asta. El nu poate să-și depășească pînă la urmă starea domniei sale de a fi funcționar în serviciul și în subordinea foștilor săi șefi, actuali secretari de stat pesediști. Nici un profesor adevărat d nu si riscă imaginea participând la concursuri aranjate, nu o să vedeți niciodată marii profesori respectați de cetățeni că se înscriu la astfel de concursuri pentru șefia inspectoratelor”, a spus Cezar Preda.
Preda a precizat că ministrul Educației nu poate face depolitizarea sistemului educațional și de aceea ar fi mai bine să plece.
”Nu a dovedit că are curaj, că are curaj să facă ce i-a spus să facă premierul , să facă depolitizarea , a aruncat în derizoriu și într-o mare umbră imaginea acestui județ prin organizarea concursului pentru șefia IȘJ Buzău. după acest concurs organizat săptămâna aceasta la Buzău nimeni nu știe cine a picat și cine nu. O bulibășeală, marca Curaj. Să ne lase, să se ducă pe postul de funcționar, poate acolo e tehnocrat adevărat, aici nu și poate depăși nivelul de a fi în slujba secretarilor de stat pesediști pur sânge”, a mai spus liderul PNL Buzău.
Săptămâna trecută, Ministerul Educației a organizat concurs pentru șefia IȘJ Buzău, post pe care se află cu delegație Geta Burducea, care a ratat două concursuri anterioare organizate la Bucureești. La concursul de săptămâna aceasta, au fost 4 candidați între care și Geta Burducea. Nici unul dintre cei patru nu a reușit să treacă de toate probele și să fie declarat admis. Geta Burducea a obţinut cele mai bune punctaje la proba CV-ului şi cea a interviului, dar a ratat proba scrisă. Probleme au apărut la proba scrisă. Burducea susţine că ar fi obţinut nota 7,5, dar din cauza unei erori tehnice a fost depunctată cu 1,5 puncte iar din acest motiv a ratat examenul. BUrducea susține că după rezolvarea testului grilă a trebuit să trimită mailul către comisia de examinare însă acest mail nu a fost transmis din motive tehnice și nimeni nu a informat-o decât la finalul examenului.
”Mailul a fost trimis, se poate verifica, am mai susținut această probă de două ore iar atunci nu au fost probleme. Probabil că nu putem acoperi toată bibliografia, că ne mai scapă câte un articol de lege, dar să spui că nu putem transmite un mail cât utilizăm de atâta vreme calculatorul ca și mijloc de comunicare, asta e prea mult”, a declarat Geta Burducea.
Pe de altă parte, proba scrtisă a fost trecută de alți doi candidați, care însă au fost respinși la celelalte probe.
După examenul pentru șefia IȘJ Buzău, trei din cei patru candidați au anunțat că depun contestație în timp ce al patrulea s-a retras în timpul examenului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here