Partidul Național Liberal cere demisia preşedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, în urma deciziei definitive a Înaltei Curți de Casașie și Justiție, afirmând că menţinerea acestuia în funcţie induce în spaţiul public ideea că infractorii pot conduce instituţii democratice de forţă cum sunt partidele politice.

„PNL solicită demisia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în urma unei decizii definitive dată de o instanţă din România. Menţinerea în funcţie a domnului Dragnea induce în întreg spaţiul public ideea că, în România, infractorii pot conduce instituţii de forţă, precum sunt partidele politice”, a declarat purtătorul de cuvânt al PNL Bucureşti, Cezar Preda.

Acesta a spua că PNL consideră că fiecare minut în care Liviu Dragnea rămâne la conducerea PSD „creează în întreaga Europă şi în lumea democratică certitudinea că, în România, democraţia este în regres”. „Nu este o soluţie care vizează persoana domnului Dragnea, ci funcţia pe care domnia sa o ocupă. În opinia PNL această incompatibilitate trebuie să înceteze imediat”, a mai spus deputatul liberal.

Cezar Preda a subliniat că morala şi legea trebuie să se „îmbine” cu demnitatea de parlamentar, întrebat dacă liderul PSD ar trebui să îşi dea demisia şi din Camera Deputaţilor. „Dorinţa noastră este de a nu compromite pluripartitismul din România”, a conchis Cezar Preda.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, adică dublu decât în primă instanţă, în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here