BADULESCU SI PREDA
Liberalii din Buzău au o propunere inedită, dar care poate contribui la dezvoltarea localităților îmbătrânite ale județului.
Liderii PNL anunță că vor propune Biroului Permanent Național al partidului ca la alegerile viitoare să poată fi acceptați pe listele de consilieri locali românii plecați la muncă peste hotare, care vor și pot să se implice în relansarea localităților din care au plecat.
,,Organizația județeană a Partidului Național Liberal va înainta o propunere către Biroul Permanent Național în așa fel ca, la anul, să avem pe listele de consilieri locali și oameni care deja sunt în străinătate, cu domiciliul în comunele respective și care vor să candideze și să participe la recâștigarea prestigiului comunei lor. Este foarte important ca pe listele de consilieri locali să fie oameni cu o solidă și corectă concepție despre muncă și despre dezvoltarea unei localități, care îi pot capacita și pe ceilalți care sunt în afară și pot veni să-și determine părinții să voteze în acest spirit”, a declarat deputatul Cezar Preda, la cea mai recentă conferință de presă organizată la Buzău.
Liberalii spun că printr-o astfel de inițiativă românii din diaspora pot ajunge la un moment dat să-și dorească să revină acasă. Aceiași liberali spun că nu ar fi rău ca inclusiv la alegerile locale să se poată vota prin corespondență.
,,Ne putem gândi, poate, în viitor, și la mai mult decât la votul prin corespondență pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, la posibilitatea ca, inclusiv la alegerile locale, să se implementeze votul prin corespondență. Am un argument suficient de puternic pentru o viitoare propunere ¬le¬gislativă, care să fie opera¬țională la alegerile din 2020. Avem comune în județul Buzău care sunt total depopulate, cu populația îmbătrânită; avem oameni care nu mai iau în calcul reîntoarcerea în țară, iar acest lucru ține și de administrația publică locală. Dacă un om care este în străinătate și care poate vota un primar pe care îl agreează, vom avea o șansă în plus ca acești oameni să se întoarcă și să contribuie la dezvoltarea socială din comuna respectivă. Iată un subiect la care trebuie să ne gândim, pentru viitorul mai îndepărtat. ”, a declarat la rându-i Dorin Bădu¬lescu, copreședinte PNL Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here