Preda bunDeputatul Cezar Preda considera ca afirmatiile presedintelui Traian Basescu la postul public de televiziune, facute luni seara, la adresa sa, au fost „declaratii nervoase”, ii replica acestuia ca dreptul de a candida este un drept constitutional al fiecarui cetatean, dar ii si atrage atentia ca nici el nu a castigat alegerile prezidentiale la Buzau.

“’Este dreptul constitutional al domniei sale sa faca aceste declaratii, asa cum este si dreptul meu constitutional sa candidez unde vreau eu. Eu nu candidez unde trebuie sa-mi spuna altii sa candidez, eu candidez unde cred eu ca pot sa fac fata. Ce ma recomanda pe mine, ma recomanda multe lucruri, asa ca nu o sa renunt pentru faptul ca intr-o seara, nervos, presedintele Romaniei face afirmatii impotriva mea. In judetul meu, eu sunt un om respectat si la orice ora cred ca iau voturi mai multe decat ia presedintele Romaniei”, a spus Cezar Preda.

“Eu n-am castigat Primaria Buzau, cum n-a castigat dansul presedintia in judetul Buzau. Sunt oameni care vor pe cineva si oameni care nu vor pe altcineva. Nu e un criteriu democratic de a stabili unde si cand ai voie să candidezi (…) Supararea presedintelui cred ca vine de la ce am spus ca premierul tehnocrat este o jignire la adresa inteligentei romaneşti. Nu poţi să spui că recridibilizezi PDL prin premier tehnocrat”, a mai spus liderul PDL Buzau, deputatul Cezar Preda.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca pe Cezar Preda nu il recomanda nimic pentru a candida pentru o funcţie în PDL, mentionand ca acesta nu a castigat nici macar alegeri locale, iar acum isi da cu parerea despre desemnarea de catre seful statului a premierului. “Fusese declaratia lui Cezar Preda care isi dadea cu părerea. El nu a reusit sa castige alegerile la Buzau ca primar si am aflat ca el se pronunta pe prim-miniştri (…) Sa-si vada fiecare de responsabilitatile si de atributiile lui”, a spus presedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here