cezarCezar Preda a susţinut astăzi o conferinţă de presă în care a ţinut să facă precizări în prag de campanie de electorală. Prim-vicepreşdintele PDL a ţinut să ureze „La mulţi ani!” tuturor celor care îşi sărbătoresc astăzi ziua de nume, apoi a urat succes tuturor candidaţilor înscrişi în cursa electorală. „La noapte începe campania eletorală pentru parlmentarele 2012. Urez succes tuturor candidaţilor care s-au înscris în bătălie, inclusiv mie. Aş solicitak o campanie decentă, curată şi o competiţie între proiecte şi nu o competiţie de înjurături şi calomnii. Cred că Buzăul are nevoie de o solidaritate în ceea ce priveşte nivelul competiţiei electorale. Nu am ce să-mi reproşez faţă de echipa mea şi de modul cum a tratat adversarii politici în campanie. Ştiu că pentru a accede la un obiectiv mulţi calcă în picioare demnitatea, istoria şi modul de a fi, dar sper că buzoienii vor face diferenţa între ce s-a scris acum în campanie şi lucrurile care s-au văzut în timp”, a spus Cezar Preda.

Apoi liderul PDL Buzău a ţinut să îi amintească premierului Victor Ponta că mai are de guvernat doar 31 de zile. „ARD îi transmite lui Ponta că mai are 31 de zile de stat ca prim ministru şi asta îi spun şi cei din USL, inclusiv Voiculescu. Ponta rânjeşte sperând la o minune, şi mai spune românilor de ce au făcut cei dinaintea lor, nu vor să le spună românilor de ce au crescut preţurile în acest hal, nu vor să spună de ce nu guvernează, de ce s-a blocat economia. Ponta şi miniştrii nu discută cu cei care produc, cu cei care aduc venituri la buget, cu Dacia, cu industria metalurgică, industria constructoare de maşini, industria chimică, nu discută cu cei care îi pot asigura statului bunăstarea. El pleacă în campanie şi rămâne să guverneze după 10 decembrie, există o zi şi după 9 decembrie, o zi în care românii se vor alege cu ceea ce au băgat în urne. Să dea Domnul să fie foarte informaţi de ceea ce s-a întâmplat şi de ceea ce urmează să se întâmple”, a declarat liderul PDL Buzău.

Prim-vicepreşdintele PDL a vorbit şi despre programul de guvernare al Alianţei România Dreaptă. „ARD şi-a lansat programul de guervnare, lucrurile sunt clare de ceea ce va face în condiţiile în care va veni la guvernare. Dacă domnul Ponta spune că va face TVA 9% la alimente, că va  creşte cu 5% pensiile, că va modifica şi va face corecţii în pensiile militare, că va avea cote diferenţiate de impozitare, nimeni în această ţară nu trebuie să îl creadă că prezintă bugetul pe 2013 zilele acestea pentru că dânsul are obligaţia să prezinte acest buget. De fapt minte, orice guvern responsbail care are bine fixate ţintele pentru 2013 trebuie să le arate românilor. Ori este imposbil ca domnul Ponta să facă acest lucru în condiţiile în care TVA 9% la alimente înseamnă să reduci mult veniturile statului fără a avea o bază de creştere. În ceea ce priveşte creşterea pensiilor era suficient să aplice acea lege pe care o trâmbiţează. Mai rău este un punct de indexare a punctului de pensie cu rata inflaţiei pe care nici Ponta nu îl prinde.  Eu cred că Ponta are obligaţia nu numai să mintă, ci şi să le spuncă românilor cum vor face el ca preţul gazelor, energiei, cartofilor, ulei, pâinii să nu mai crească”, a precizat Cezar Preda.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here