PREDA Cezar
Liberalii continuă lupta pentru ca votul prin corespondență să poată fi reglementat și aplicat începînd cu alegerile din anul 2016.
Deputatul de Buzău Cezar Preda a anunțat vineri într-o conferință de presă că partidul din care face parte va face tot ce-i stă în putință pentru ca românii de pretutindeni să poată vota când în țara lor natală sunt alegeri.
”72 la sută dintre români consideră că politicienii nu sunt deloc interesați de oamenii care sunt plecați din țară, că toată clasa politică nu e interesată de viața românilor care și-au luat destinul în mână și au plecat afară la muncă. Toată această luptă dusă de unii în derâdere, de alții ignorată, are un sens, niciodată nu poți neglija o percepție a cetățenilor despre cât ești de interesat de conaționalii nostri. Votul prin corespondență este răspunsul pentru acești oameni care se uită atent la casele lor, la rudele lor, la țara lor”, a spus Cezar Preda.
Deputatul PNL a vorbit și despre propunerea sa și a copreședintelui filialei de la Buzău, Dorin Bădulescu, de a introduce pe listele de consilieri oameni care sunt plecați afară la muncă, dar care sunt interesați de ce se întâmplă în localitățile natale.
”Propunerea mea și a domnului Bădulescu, care a fost votată luni în Biroul Permanent Național al PNL a fost o propunere, poate, cu cel mai mare impact politic în ultimii luni. Propunerea este de a susține până la capăt legea votului prin corespondență și de a nominaliza în Consilii Locale, persoane care sunt la muncă în străinătate, dar au sufletul, familia, pământurile în țară. Ei trebuie să fie lăsați să poată participa la dezvoltarea acestor localități. Prezența în consiliile locale a oamenilor obișnuiți cu munca nu cu întinsul mâinii se va reflecta în dezvoltarea localităților din care au plecat”, a spus Cezar Preda.
În același context, parlamentarul de Buzău a adăugat că PSD nu vrea să reglementeze votul prin corespondență, pentru a nu fi introdus la alegerile de anul viitor, însă PNL va merge până la capăt și va lupta pentru ca românii de pretutindeni să poată vota prin corespondență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here