politie_vot3
Chiulangii, în vizorul polițiștilor. O amplă acțiune a avut loc săptămâna aceasta în care vizați au fost elevii care în loc să meargă la cursuri, unde îi trimit părinții, preferă să-și facă veacul și să cheltuie banii prin baruri. Acțiunea a fost organizată atât în Buzău cât și în Râmnicu Sărat, în vederea prevenirii şi combaterii absenteismului şcolar.
Astfel, poliţiştii de ordine publică, proximitate, rutieră şi prevenire au acţionat alături de jandarmi, poliţişti locali şi cadre didactice pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi personalului didactic şi prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi zonele adiacente unităţilor de învăţământ.
În urma acţiunilor desfăşurate poliţiştii au verificat 58 unităţi de alimentaţie publică, au depistat 82 de elevi din care 56 absentau de la cursuri nejusticat şi au fost întocmite 21 informări către conducerea unităţilor de învăţământ.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 30 de sancţiuni contravenţionale, dintre care zece pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 şi 12 pentru abateri comise la regimul circulaţiei.
Valoarea totală sancţiunilor aplicate a fost de 11.950 lei.
Concomitent, poliţiştii de prevenire şi rutieră în colaborare cu reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, au desfăşurat sesiuni de informare la două unităţile de învăţământ din mediul urban şi la şase şcoli din mediul rural.

Activităţile au vizat prezentarea şi dezbaterea unor aspecte ce ţin de delincvenţa juvenilă – elemente ale răspunderii penale, vulnerabilităţi la vârsta adolescenţei (tentaţia noului, inclusiv a consumului de droguri sau substanţe etnobotanice), efecte ale violenţei, riscuri asociate navigării iresponsabile în mediul on-line, modalităţi de recunoaştere a situaţiilor de pericol şi însuşirea unor măsuri de autoprotecţie, urmărindu-se formarea unor deprinderi de siguranţă personală prin dezvoltarea capacităţii de recunoaştere a vulnerabilităţilor pentru siguranţa proprie, precum şi necesitatea respectării regulilor de circulaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here