Astăzi, 10 noiembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 4824;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 3493;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 132;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 1375;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 1053.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 85 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (19 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 3 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 7 luni și 92 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate 6 decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19:
– DECES NR. 127: pacient în vârstă de 76 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe secția ATI. Starea de sănătate se agravează progresiv și, pe fondul comorbidităților, pacientul a decedat. Comorbidități: ciroza hepatica decompesanta, insuficienta hepatica severa, insuficienta renala severa.
– DECES NR. 128: pacientă în vârstă de 83 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată Covid- 19 și transferată în Secția de Pneumologie a SJU Buzău. Evoluția clinică este nefavorabilă sub tratament și survine decesul. Comorbiditati: insuficiență cardiacă, fibrilație atrială permanentă.
– DECES NR. 129: pacientă instituționalizată în vârstă de 89 de ani, i se recoltează probă conform metodologiei și este confirmată cu SARS CoV-2. În urma evoluței clinice nefavorabile, pe fondul vârstei și a comorbidităților asociate, survine decesul. Comorbidități: dementa mixta in boala Alzheimer si vasculara, fibrilație atrială cronica, hipertensiune arterială, hepatită virală C, hemipareza stanga, insuficienta renala cronica, insuficienta cardiaca.
– DECES NR. 130: pacientă instituționalizată în vârstă de 90 de ani i se recoltează probă conform metodologiei și este confirmata cu SARS CoV-2. În urma evoluției clinice nefavorabile, survine decesul. Comorbidități: demență mixtă în boala Alzheimer, hipertensiune arterială.
– DECES NR. 131: pacientă în vârstă de 94 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul din Ramnicu Sarat pe secția ATI. Starea generală se deterioreaza progresiv și, pe fondul comorbidităților, survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, hipertensiune arterială, accident vascular cerebral sechelar .
– DECES NR. 132: pacientă în vârstă de 75 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul din Râmnicu Sărat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: abces perineal drenat, trombocitopenie, escare decubit, accident vascular cerebral în antecedente.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 91 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 19500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here