Astăzi, 07 ianuarie 2021, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel, potrivit unei informări transmise de Prefectură:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 8469
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 7760
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 232
  • Număr persoane în carantină la domiciliu: 690
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 372
  • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au fost confirmate 42 cazuri noi de infectare (din care 16 pacienti testați și diagnosticați în laboratoare private și 2 în unități sanitare din alte județe. Pacienții au vârste între 9 ani  și 86 de ani.
  • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
  • Au fost înregistrate cinci decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

DECES 228

Pacient în vârstă de 80 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Starea generală se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală, astm bronșic.

DECES 229

Pacient în vârstă de 62 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Starea generală se agravează treptat și survine decesul. Comorbidități: BPOC exacerbat, diabet zaharat tip II.

DECES 230

Pacient în vârstă de 73 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de ATI. Evoluția clinică a pacientului este nefavorabilă și este urmată de decesul acestuia. Comorbidități: Fia, neoplasm laringe.

DECES 231

Pacient în vârstă de 58 de ani se prezinta la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV2. Starea generală se agravează treptat și survine decesul. Comorbidități: HTA, sechele AVC.

DECES 232

Pacient în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV2 și transferat pe secția de pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: diabet zaharat tip II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here