big_d6d6d33a9688f3285dbd8647220deb6f

Poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore împotriva a 5 vasluieni, pentru ultraj contra bunelor moravuri. Alte 11 persoane, care se îndreptau cu trenul către Bucureşti, au fost sancţionate contravenţional.

În această seară, reprezentanții IPJ Buzău au venit cu precizări despre incidentul din această după-amiază. Astfel că astăzi, o patrulă din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Vrancea care acţiona în trenul InterRegio pe relaţia Iaşi – Bucureşti Nord a identificat un grup de călători fără legitimaţii de călătorie, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care se manifestau zgomotos şi refuzau legitimarea.

La nivelul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi a fost luată imediat măsura organizării, în staţia CF Buzău, a unui dispozitiv format din poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău. 18 dintre călători au fost coborâţi din tren şi conduşi la sediul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Buzău, în vederea identificării şi efectuării cercetărilor ce se impuneau.

11 dintre ei au fost sancționați contravenţional, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, pe numele altor cinci, cu vârste cuprinse între 21 şi  32 de ani, toţi din Vaslui, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice” şi „sfidarea organelor judiciare” şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here