Liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților și interimar la șefia națională a partidului, a lansat astăzi noi atacuri la adresa Guvernului, pe două teme de actualitate: problema interlopilor și rectificarea bugetară. 

Ciolacu acuză Executivul că a fraternizat cu interlopii, pornind de la câteva declarații făcute de ambasadorul SUA la București. 

Traficul de persoane este o problemă mult prea serioasă pentru a fi tratată din perspectivă politică. Ar fi fost mai util ca domnul Ambasador Zuckerman să dea un mesaj de unitate și nu să împartă instituțiile fundamentale ale statului în bune și rele, în funcție de criterii subiective.

Atunci când laudă Guvernul și critică Parlamentul pe tema combaterii traficului de persoane, sunt convins că domnul Ambasador omite câteva lucruri esențiale.

De pildă, faptul că Guvernul s-a opus prin contestare la CCR înăspririi pedepselor pentru pedofili, violatori și prădători sexuali – așa cum a fost legea votată de PARLAMENT!

Mai mult, probabil i-au scăpat imaginile scandaloase cu Poliția Română transformată de ministrul de Interne Vela în firmă de pază pentru clanurile interlope acuzate inclusiv de trafic de persoane. Este rușinos că Guvernul a fraternizat cu interlopii și le-a dat chiar măști și dezinfectanți la priveghi, în timp ce milioane de români se simt în nesiguranță.
Deci, oare chiar merită lăudat acest Guvern, domnule Ambasador?!

Cât privește Parlamentul, aș vrea să dau doar un singur exemplu. În martie am înființat Comisia parlamentară de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți, care a investigat problematica inclusiv din perspectiva traficului de persoane. Au fost chemați la audieri reprezentanții mai multor instituții ale statului cu atribuții în domeniu, precum și nenumărate organizații neguvernamentale- tocmai în efortul de a identifica problemele majore cu care se confruntă și cum pot fi ele rezolvate prin legislație. Săptămâna viitoare sunt aștepați să vină la audieri DIICOT și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane. Este o muncă extraordinară pe care o fac parlamentarii din cadrul acestei comisii, toți acționând cu bună-credință pentru a oferi instituțiilor cât mai multe instrumente legale pentru a acționa eficient.

Așadar, în loc de concluzie, o să citez un proverb românesc: măsoară de 10 ori și taie o dată! E mai bine!” , a declarat președintele Camerei Deputaților. 

Legat de rectificarea bugetară propusă de Guvern, deputatul Marcel Ciolacu anunță că va face tot posibilul ca proiecția avansată de liberali să fie modificată în Parlament. 

O rectificare a răzbunării față de popor! O rectificare bugetară care nu rezolvă niciuna dintre marile probleme ale țării, făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!

Tăierile de venituri, anunțate de Putere drept ”cele mai mari creșteri” nu doar că sunt contrare legilor în vigoare, dar ele sfidează realitatea dată de explozia prețurilor și de scăderea nivelului de trai.

O rectificare bugetară prin care Puterea și-a asigurat continuarea unui terorism politic prin racolarea de primari din fonduri guvernamentale și dovada clară a bătăii de joc față de viitorul României. Bani doar de rapt și de racolat! Nu investiții, nu sprijin pentru agricultura românească afectată de secetă sau pentru economia națională pusă pe butuci de măsuri aberante.

O rectificare prin care s-a vizat doar asigurarea luxului prezidențial, prin care s-au premiat serviciile și s-au penalizat instituțiile care și-au permis să controleze tunurile date sub pretextul pandemiei.

O rectificare pe care, vă asigur, o vom corecta în Parlament!” , a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de facebook. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here