Președintele PSD și șef al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, purtătorul de cuvânt al formațiunii, senatorul Lucian Romașcanu, și fostul premier Mihai Tudose au fost amendați, alături de mai multe persoane, după ce au fost surprinși luând masa, aseară, la un restaurant din stațiunea Sărata-Monteoru, nerespectând regulile anti-COVID, potrivit Poliției. Și reprezentanții localului au fost sancționați pentru că au permis unui număr de 11 persoane să stea la aceeași masă. Valoarea totală a amenzilor a fost de 21.000 de lei.

Totul a pornit de la mai multe fotografii apărute în spațiul public, polițiștii din Merei sesizându-se. Cei trei protagoniști erau la masă cu mai mulți membri ai familiei.

Iată comunicatul oficial al Biroului de Presă al IPJ Buzău:

Având în vedere informațiile și imaginile vehiculate în spațiul public, cu privire la încălcarea prevederilor LEGII nr. 55 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, de către președintele Camerei Deputaților precum și alte persoane, facem următoarele precizări:

Ieri seară, urmare a unei sesizări privind prezența mai multor persoane la o masă, la un local de pe raza localității *Sărata Monteoru*, din județul Buzău, polițiștii Secției de Poliție Rurală Merei- IPJ Buzău, s-au deplasat pentru efectuarea de verificări, sub aspectul respectării normelor în vigoare pe linia prevenirii infectării cu virusul Sars-Cov 2.

La momentul sosirii polițiștilor, au fost găsite 6 persoane (3 în interior și 3 în exteriorul locației).

3 dintre cele 6 persoane erau reprezentanți ai operatorului economic și s-a constatat că aceștia nu purtau mască de protecție, în locurile în care acest lucru era obligatoriu, astfel că au fost sancționate contravențional.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora au fost identificate toate persoanele care apar în imaginile din spațiul public, acestea fiind sancționate contravențional, pentru că erau mai mult de 6 persoane la o masă.

De asemenea, reprezentantul operatorului economic a fost sancționat, pentru neluarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19.

Cuantumul total al sancțiunilor este de 21.000 de lei.

Facem precizarea că localitatea respectivă se află în scenariul verde, așadar, operatorii economici pot desfășura activități economice, cu respectarea normelor sanitare generale de protecție.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce privește numărul total de persoane care se pot afla la aceeași masă, respectiv 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here