Militarul Ciprian Ștefan Polschi, căzut la datorie, joi, în teatrul de operații din Afganistan propus să devină cetățean de onoare al municipiului Buzău, titlu acordat post-mortem.

Propunerea se află pe masa de lucru a consilierilor municipali din Buzău care se vor reuni luni după amiază în ședință ordinară. Ca propunere de ultimă oră, aleșii vor vota acordarea titlului de cetățean de onoare, dar și acordarea unui ajutor financiar familiei, în valoare de 10 mii de lei.

Ciprian Ştefan Polschi a fost ucis, joi, într-un atac terorist la Kabul. El avea 38 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii de 9 şi 11 ani. Militarul, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. Trupul neînsuflețit al militarului nu a fost încă repatriat.

Ciprian Ștefan Polschi este al cincilea militar buzoian ucis în Afganistan, de când România trimite trupe în teatrul de operații din această țară. Pe lista eroilor buzoieni care au pierit în zone de conflict se mai află Dan Ciobotaru, ucis în 2010, Adrian Viziteanu și Iulian Dumitrescu, decedați în 2016 și caporalul Mădălin Stoica ucis în 2017, de asemenea în Afganistan, intr un atac sinucigas.

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul pentru militarul decedat, as vrea, totusi, sa atrag atentia autoritatilor asupra unui aspect important.
    Dex: „CETĂȚEÁN, -Ă, cetățeni, -e, s. m. și f. Locuitor al unui stat, care se bucură de drepturi civile și politice și care are anumite obligații față de acel stat. ♦ (La vocativ) Termen oficial de adresare; cuvânt cu care ne adresăm unei persoane al cărei nume nu-l cunoaștem. – Cetate + suf. -ean”.
    Deci cetatean inseamna un LOCUITOR, sau un TRAITOR pe acele meleaguri, care se bucura de DREPTURI CIVILE SI POLITICE. In acest context, ideea de cetatean, de onoare, sau nu, la adresa unui decedat este o aberatie.
    Gasiti alte formule care sa onoreze un decedat, dar fara sa va bateti joc de limba romana!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here