Ion Dobre
Circa 6400 de angajați în școlile din județul Buzău vor primi salarii mărite cu 15 la sută de la 1 decembrie. În fața deciziei luate de Ministerul Educației, profesorii râd cu un ochi, dar plâng cu altul. Pe de-o parte, majorarea este binevenită, chiar dacă este cu o lună mai târziu decât au solicitat sindicaliștii din Educație. Banii sunt bineveniți și în decembrie, pentru că vin sărbătorile.
Pe de altă parte, sindicaliștii buzoieni sunt nemulțumiți că nu au obținut 25 la sută majorare la salarii, așa cum au cerut.

Salariile personalului din învăţământ vor fi majorate cu 15 la sută începând cu data de 1 decembrie, a anunţat, luni, după negocierile cu sindicatele, ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu, precizând că de acestă creştere vor beneficia 304.000 de persoane de la nivelul întregii țări- cadre didactice şi personal auxiliar.
”Am convenit ca după ce s-au acordat creşteri salariale de 10 la sută pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, 5 la sută în martie şi 5 la sută în septembrie, după ce s-au acordat creşteri de 12 la sută pentru personalul nedidactic, în luna august, să se mai acorde în acest an, începând cu 1 decembrie, o creştere de 15 la sută pentru tot personalul din învăţământ – didactic, didactic auxiliar şi nedidactic”, a declarat ministrul Educaţiei, la finalul discuţiilor care au avut loc la Palatul Victoria cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Mihai Cîmpeanu a precizat că după această ultimă majorare de 15 la sută se ajunge la o creştere medie a salariilor din învăţământ cu 26,7 la sută, în acest an.

El a mai spus că efortul bugetar pentru aceste ultime majorări salariale este de 1,7 miliarde de lei pentru cei peste 304.000 de angajaţi din educaţie.Câmpeanu a adăugat că aceste majorări salariale vor fi prevăzute într-o ordonanţă de urgenţă care va fi promovată în acestă lună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here