Clădirea în care a funcționat Biblioteca Județeană este monitorizată atent de către o echipă de specialiști, existând pericolul ca odată cu mutarea mobilierului și a cărților în noua locație, de la Galleria Mall, să apară posibilitatea prăbușirii unor pereți pe fondul detensionării bruște. Clădire de patrimoniu, sediul Bibliotecii Județene va intra într-un amplu proces de renovare, cu fonduri europene.

La începutul acestei săptămâni, Biblioteca Județeană Buzău și-a sistat activitatea cu publicul la sediul de pe bulevardul Unirii, imobil care va fi renovat începând din vară. În perioada următoare, angajații instituiției, ajutați de zeci de militari, vor muta mobilierul și fondul de carte într-un spațiu nou, la Galleria Mall, acolo unde instituția va funcționa timp de 10 ani.

Acest proces trebuie realizat însă cu mare grijă, avertizează specialiștii firmei care execută lucrarea de restaurare a clădirii. În cazul unei detensionări bruște, există posbilitatea prăbușirii unor pereți.

Pe anumiți pereți ai clădirii, unde au apărut crăpături, au fost deja montați „martori de fisuri”. Este vorba de dispozitive folosite pentru monitorizarea periodică a evoluţiei fisurilor apărute în diferite structuri din cauza anumitor eforturi interne sau externe.

În fiecare ciclu de măsurători se măsoară foarte precis lăţimea, lungimea şi adâncimea fisurilor. Măsurătorile se efectuează cu dispozitive speciale, care asigură precizii de 2-3 sutimi de milimetru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here