O noutate pentru sistemul de învăţământ din municipiul Buzău este pregătită de Primărie. Aceasta doreşte să înfiinţeze, la toamnă, primele trei grupe de grădiniţă şi primele trei clase pe modelul de învăţare finlandez, considerat cel mai bun din lume.

În derularea acestui proiect, administraţia buzoiană va beneficia în mod direct de sprijinul ambasadei Finlandei în România.

Primăria Buzău a finanţat documentarea în Finlanda pentru şase directori de grădiniţe şi un grup de învăţători.

În Finlanda nu se pune accentul pe elevii cu performanţe la învăţătură, ci, dimpotrivă, prioritară e săltarea celor mai slabi.

Cei mai buni elevi sunt implicaţi de către cadrele didactice în ajutorarea celor rămaşi în urmă. De asemenea, în ţara nordică este stimulat lucrul în echipă, nu individual.

Cadrele acestei şcoli determină dezvoltarea aptitudinilor şi atitudinilor care să permită învăţarea pe tot parcursul vieţii. Lucrează în parteneriat strâns cu părinţii, sprijinindu-i în educaţia copiilor lor şi îndrumă fiecare copil să devină un membru responsabil şi implicat în societate..

Dascălii urmăresc că fiecare copil să-şi atingă potenţialul în contextul propriului ritm de dezvoltare şi susţin educaţia incluzivă, nefiind discriminări din niciun punct de vedere. Sunt create contexte educaţionale în care copilul să-şi crească stima de sine şi satisfacţia împlinirii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here