colindatori-hoti
Polițiștii trag un semnal de alarmă și avertizează populația să dea dovadă de maximă prudență în aceste zile de sărbătoare când agitația este la ea acasă. O clipă de neatenție ne poate costa scump. În plus, răufăcătorii sunt la tot pasul. A dovedit-o o faptă înregistrată zilele trecute la Merei când niște localnici au rămas fără bunuri de valoare care le-au fost furate de o fată aflată la colindat. ”În ziua de 14 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei au depistat o localnică în vârstă de 13 ani cu privire la care au stabilit că este principalul bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuinţă de pe raza localităţii Ogrăzile.Fapta, comisă la începutul lunii decembrie a.c., a fost înregistrată iniţial în evidenţe cu autor necunoscut. Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că evenimentul s-a produs în perioada în care proprietarii erau plecaţi de acasă, bănuiţi fiind doi minori care colindau prin sat chiar în perioada în care aceştia au părăsit imobilul. Bănuita a predat poliţiştilor două telefoane mobile şi mai multe bijuterii sustrase, bunuri ce fuseseră ascunse de minoră într-un imobil nelocuit. Poliţiştii din cadrul Secţiei 6 poliţie rurală Merei continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a bănuitei”, au transmis polițiștii.
Aceiași polițiști atrag atenția că în preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.
Pentru a nu le deveni victime, poliţiştii vă recomandă:
– acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le primiţi în casă!
– obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră pentru a nu dezvălui că sunt singuri în locuinţă!
– împreună cu vecinii, stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă. Rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa locuinţei/pe casa scării sau care încearcă să descuie uşa.
– închideţi şi asiguraţi, la plecare, toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie;
– banii lichizi sau obiectele de valoare mare şi volum mic (bijuterii, spre exemplu) vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor aşa că evitaţi să le lăsaţi în locuinţă;
– la plecarea de acasă, nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru;
– asiguraţi-vă uşa locuinţei cu încuietori performante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here