Sancţiuni aplicate de poliţişti în cadrul controalelor efectuate pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit cu ocazia producerii, prelucrării şi comercializării produselor agroalimentare

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au continuat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale şi au desfăşurat acţiuni punctuale pe linia prevenirii şi combaterii ilegalităţilor ce se comit cu ocazia producerii, prelucrării şi comercializării produselor agroalimentare (produse de panificaţie, carne, produse din carne congelate, peşte, ouă, lapte, miere, legume-fructe şi altele).
Poliţiştii au efectuat controale la 63 de agenţi economici, cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul comercializării produselor specifice perioadei.
De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, s-a avut în vedere şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale, a furturilor ce se pot comite în zonele aglomerate şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi una la O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de aproximativ 160.000 de lei.
De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 5400 de lei (carne şi produse din carne, produse de panificaţie, peşte, fructe şi alte produse).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here