urgente2Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicul Marius Anastasiu a convocat astăzi la prima oră Comitetul Director pentru a lua măsuri în cazul celor doi medici care în timpul gărzii, sâmbătă dimineaţa au avut o altercaţie care a degenerat în bătaie.

” Este vorba despre un incident neplăcut petrecut în UPU a spitalului nostru şi care i-a avut drept protagonişti pe doi colegi implicaţi într-o altercaţie care a culminat şi cu elemente de agresiune fizică. Am luat hotărârea să demarăm rapid o anchetă internă” a declarat managerul SJU Marius Anastasiu.

Managerul SJU a decis pe loc după producerea incidentului să-l trimită pe medicul învinuit de agresiune acasă, întrerupându-i garda. ” Este posibil ca după finalizarea anchetei” , a mai precizat şeful Spitalului Judeţean  ” să sistăm contractul cu medicul în cauză, el fiind angajat al unei alte unităţi spitaliceşti din judeţ.

Pe de altă parte medicul agresat, are 42 de ani este rezident pe medicină de urgenţă la o clinică din capitală şi face gărzi de două ori pe lună la SJU. Privitor la modul în care s-a petrecut agresiunea aceasta povesteşte: ” M-am întors în camera de gardă, eram cu colega mea tot medic, s-a năpustit în camera de gardă şi a început să ţipe şi să îmi reproşeze că insinuez că nu m-a salutat. I-am spus că nu insinuez nimic, nu mă deranjează dacă mă salută sau nu, şi mi-a spus la un moment dat că dânsul salută când doreşte, pe cine doreşte şi dacă este cazul îmi dă şi un pumn. Imediat m-a atacat şi a început să mă lovească cu pumnii la nivelul capului, colega mea a fugit după ajutor la oamenii de ordine, care l-a imobilizat împreună cu brancardierii. Medicul legist ce diagnostic a pus? În urma investigaţiilor, în afara echimozelor de la nivelul regiunii faciale, prezint o subluxaţie de mandibulă cu o fisură la nivelul ramului mandibular” .

Şi Colegiul Medicilor s-a sesizat în acest caz şi a convocat pentru mâine Comisia de Litigii. Şeful structurii medicale, medicul Ion Japie spune că: ” nu este un caz de malpraxis, ci unul de deo ntologie medicală dar şi alte abateri, ai căror protagonişti sunt cei doi medici. Îi vom convoca şi pe dumnealor să-şi susţină punctul de vedere şi apoi vom aplica sancţiuni

Pe de altă parte, incidentul a fost reclamat de doctoriţa agresată la Poliţia Muncipiului care a demarat o anchetă penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here