alunecariComuna Colţi este grav afectată de alunecări de teren reactivate în urma ploilor din ultima perioadă. Potrivit Raportului operativ transmis astăzi de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Colţi, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, DC 71 Colţi –Aluniş este afectat de o alunecare de teren pe o distanţă de 200 ml în punctul pe ,, Nisip”, DC 78 Colţi – Muscelul Cărămăneşti , punctul ,, Pe Baltă”, a fost afectat parţial pe o distanţă de 20 ml, DC 69 Colţi – Colţii de Jos în punctul ,, Pe Poduri” s-a produs o alunecare de teren pe o distanţă de 30 ml. Cele mai mari probleme sunt însă în satulColţii de Jos unde alunecările de teren au afectat 10 locuinţe şi anexe gospodăreşti, iar un stâlp de pe reţeaua de joasă tensiune este în pericol de prăbuşire.  De asemenea, în satul Aluniş –  Cătunul Strâmba o alunecare de teren a afectat 5 locuinţe şi anexe gospodăreşti.

Prin Ordinul Prefectului nr.277/06.05.2014, a fost constituită, în regim de urgenţă, o comisie mixtă de verificare şi evaluare a evenimentelor din comuna Colţi, formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului-Judeţul Buzău, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii.

Prefectul judeţului, Maria Buleandră, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, s-a deplasat împreună cu subprefectul judeţului, George Sava şi Inspectorul Şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău ,, Neron Lupaşcu”, Dănuţ Nicolae, în calitate de membrii ai Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here