Duminică, 18 martie 2018, în amfiteatrul C.N. “Mihai Eminescu”, în premieră absolută la Buzău, va concerta violonistul Alexandru Tomescu. Muzicianul şi-a exprimat dorinţa de a susţine un concert în faţa unui public tânăr, iubitor de artă autentică.

Alexandru Tomescu este un artist consacrat, nonconformist, care se bucură de aprecierea unanimă din partea publicului. A concertat pe scene celebre ale lumii muzicale: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris), Concertgebouw (Amsterdam) etc. Începînd cu luna martie 2018, Alexandru Tomescu a devenit ambasador al proiectului Ascultă 5 minute de muzică clasică, iniţiat de Radio România Muzical, a cărui finalitate este să trezească gustul estetic al tinerilor, sensibilitatea faţă de artă, în general. Ca urmare a concursului organizat de Ministerul Culturii şi Filarmonica “George Enescu”, vioara Stradivarius Elder-Voicu i-a fost încredinţată lui Alexandru Tomescu, pentru cinci ani. Tomescu câştigă astfel pentru a doua oară dreptul de a cânta pe vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Alexandru Tomescu a ales România, implicându-se în activităţi caritabile şi reuşind să revoluţioneze domeniul muzical, prin concerte maraton live, prin prezentari inovatoare, ale unora dintre cele mai dificile partituri integrale pentru vioară – Paganini, Ysaÿe, Bach, Prokofiev sau Enescu.

Concertul lui Alexandru Tomescu este un eveniment cultural de excepţie, înscris în seria de manifestări dedicate CENTENARULUI C.N.“Mihai Eminescu” Buzău, din care amintim concertul Corului Naţional Madrigal – proiectul CANTUS MUNDI, din ianuarie 2018.

Instituţie de prestigiu din învăţământul buzoian, C.N.“Mihai Eminescu” Buzău se bucură de acest privilegiu de a fi gazda unor întâlniri culturale excepţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here