isj
Inspectorul general al IȘJ Buzău, Geta Burducea, numit cu delegație și respins la examenul desfășurat recent pentru ocuparea funcției de șef al învățământului buzoian reclamă faptul că dosarele
celor doi contracandidați săi au fost incomplete, de acest fapt fiind responsabilă o comisie din cadrul IȘJ.

La concursul pentru ocuparea funcției de șef al IȘJ Buzău, al doilea desfășurat în ultimele luni la primul nici un candidat nefiind promovat, s-au înscris trei persoane: actualul șef al instituției, numit cu delegație, Geta Burducea, profesorul Dumitru Săndulache și învățătoarea IOnela Voicu.
Geta BUrducea a căzut la proba scrisă la care a obținut 6.50, Dumitru Săndulache a căzut la proba CV-ului iar IOnela Voicu, care a luat 9.15 la testarea scrisă, a fost respinsă la interviu și prezentarea planului de management.
Luni, inspectorul general al IȘJ Buzău, Geta BUrducea a anunțat că doreşte să depună o contestaţie cu privire la dosarele contracandidaţilor săi care nu ar fi fost complete. BUrducea intenționează inclusiv să deschidă un proces în Justiţie îndreptat împotriva comisiei care a validat aceste dosare, comisie constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Buzău.
“O să stau de vorbă cu juriștii din Inspectorat și cu ceilalți responsabili și voi vedea ce e de făcut. Intenționez să depun o contestație și nu exclud să acționez în justiție comisia de la nivelul IȘJ care a validat dosarele celor doi contracandidați ai mei, dosare care sunt incomplete. Ei nu au avut depuse la dosare recomandările din partea consiliilor de administrație ale școlilor din care provin, recomandări fără de care nu ai voie să intri în examen. Eu o să îi contest pe cei care au validat dosarele. Dumnealor au fost nişte candidaţi care şi-au depus nişte dosare şi au participat la concurs pentru că li s-a permis. Nu au nici o vină ei, cei care au validat dosarele trebuiau să le spună dacă sunt în regulă sau nu, iar eu consider că nu au fost în regulă“, a declarat Geta Burducea.
Pe de altă parte, Geta Burducea a anunțat că în acest moment este decisă să nu se mai înscrie la următorul concurs pe care l va organiza ministerul de resort pentru ocuparea funcției de șef al învățământului buzoian.
Tot luni, Ionela Voicu, cea care a obținut cele mai bune rezultate atât la primul examen cât și la cel de-al doilea pentru ocuparea funcției de inspector școlar general, a anunțat că va depune contestație, fiind nemulțumită de modul în care i a fost apreciază prestația la proba interviu.

Modul în care a fost organizat concursul pentru șefia IȘJ Buzău a fost abordat într-o conferință de presă și de deputatul PNL Cezar Preda care l-a atacat dur pe ministrul Învățământului, Sorin Câmpeanu, spunând despre acesta că este ”descalificat” și ”politruc veros” care ar susține în funcții cheie doar oamenii care au recomandarea PSD.
„O să-i fac o scrisoare domnului Câmpeanu cu acea bătaie de joc pe care ați văzut-o la concursul de inspector general pentru învățământ. Eu nu am să-i mai spun ministru pentru că este descalificat prin tot ceea ce a demonstrat că face și este doar un politruc veros care nu face altceva decât să promoveze incompetența și prostia cu recomandarea PSD. Dacă nu ai recomandarea PSD nu contează cât de competent sau cât de bun ești în meseria asta”, a declarat liderul PNL Buzău, deputatul Cezar Preda.
Preda s-a referit la candidatul Ionela Voicu, care, deși a obținut rezultate bune la probele scrise atât la primul examen cât și la cel de-al doilea a fost respinsă ulterior, inițial la proba CV-ului, ulterior la interviu.
„Nu se poate să te descalifici în asemenea hal, anulând două concursuri de inspector general doar pentru că acel candidat, care a ajuns în faza interviului, nu e de la PSD. PSD nu e în stare să propună oameni competenți. Nu poți să îi ceri unui om care pică cu brio testele scrise să îl promovezi. Cum să pici un om care ia 9,15 la proba scrisă, să îl pici la interviu că nu e membru PSD? Aș fi curios dacă DNA ar lua înregistrările de la interviu să vedem ce a greșit acel candidat în afară de faptul că nu era de la PSD. Și celălalt candidat(nr. profesorul Dumitru Săndulache) care a luat 8,50 și a trecut proba eliminatorie și care a fost eliminat la CV și acela este doctor în istorie dar domnul Câmpeanu nu recunoaște decât doctoratul lui Victor Ponta în România”, a conchis deputatul liberal Cezar Preda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here