curtea de apel ploiestiConducerea Camerei de Conturi Buzau, demisa in luna iulie 2009, revine pe functii, dupa ce, atat directorul Mircea Talpan, cat si adjuncta sa, Sora Dumitru, au castigat, la Curtea de Apel Ploiesti, procesele intentate Curtii de Conturi a Romaniei, prin care au contestat deciziile de demitere si de desfacere a contractelor de munca.

Cei doi directori ai Camerei de Conturi Buzau au fost dati afara din serviciu in mod neasteptat, dupa ce ambii primisera, in urma evaluarilor facute de reprezentantii Curtii de Conturi a Romaniei, calificativul “foarte bine”. Directorului  Mircea Talpan i s-a imputat, de exemplu, ca pretext al deciziei de demitere si de concediere, “omisiunea de indeplinire a atributiilor de serviciu” si “manifestari care aduc atingere prestigiului, autoritatii si onoarei institutiei”.

Demiterea celor doi a avut, conform unor surse, un puternic substrat politic. Toate rapoartele de control la Primaria Buzau, efectuate de Camera de Conturi Buzau pe timpul mandatului lui Mircea Talpan,  au fost defavorabile primarului Constantin Boscodeala si apropiatilor acestuia, neregulile semnalate – de la acordarea unor prime angajatilor institutiei si pana la neregulile sesizate la societatea Urbis Serv SRL – fiind exploatate la maxim de senatorul Ion Vasile, pe parcursul conflictului pe care il are cu actualul presedinte al PSD Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here