Handbalista echipei naţionale a României, Cristina Neagu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte să câştige meciurile cu Austria şi Portugalia, ultimele din preliminarii, şi să se califice la Campionatul European din Franţa de pe primul loc al grupei.

„Vreau să câştigăm ambele meciuri şi să terminăm grupa de calificare pe primul loc. Nici nu îmi amintesc când a câştigat România grupa într-o campanie de calificare la un Campionat European. Însă suntem conştiente că ne aşteaptă o partidă foarte grea în Austria. Am jucat anul trecut împotriva lor o dublă de calificare la Campionatul Monial. Au fost două meciuri strânse, le-am câştigat în final şi consider că meritat, dar cu siguranţă în Austria ne va aştepta o partidă foarte dificilă. Suntem valoric peste ei, am demonstrat asta în fiecare an. Însă este o echipă incomodă care ne-a pus probleme de fiecare dată. Aşa că trebuie să fim foarte atenţi. Ar însemna foarte mult să avem mulţi suporteri cu Austria. Anul trecut am jucat aproape de Viena şi jumătate din sală era plină de români. Aşa că ne dorim să vină cât mai mulţi şi acum. Avem o şansă mare să câştigăm grupa şi apoi să fim într-o urnă valorică mai bună pentru a spera la o grupă mai accesibilă la Campionatul European”, a spus ea.

„Echipa naţională este în reconstrucţie, poate nu mai suntem sperietoarea de altădată. Însă să nu uităm că şi anul trecut când aveam mai multe jucătoare experimentate rezultatele au fost destul de slabe. Adică 3 medalii în 18 ani sunt rezultate nu tocmai foarte bune. Dar în momentul de faţă suntem în reconstrucţie, chiar şi acum au venit destul de multe jucătoare pentru prima oară la lot. Avem o echipă naţională care îşi doreşte multe şi care are ca obiectiv principal Jocurile Olimpice de la Tokyo. De aceea e important să facem paşi mărunţi, dar importanţi în crearea acestei echipe pentru că timpul trece repede”, a adăugat Cristina Neagu.

Prezentă la conferinţă de presă, jucătoarea Melinda Geiger a subliniat la rândul ei importanţa partidelor cu Austria şi Portugalia. „Primul meci e un pic mai dificil deoarece am jucat cu Austria anul trecut şi ne-am impus abia pe final. Dar vom face tot posibilul să câştigăm grupa deoarece este un lucru important pentru noi”, a adăugat Geiger.

Echipa naţională de handbal feminin a României întâlneşte Austria, joi, la Innsbruck, şi Portugalia, în 3 iunie, la Buzău, în ultimele două partide din cadrul grupei 4 a preliminariilor de calificare la Campionatul European, găzduit de Franţa în luna decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here