Raul Florescu si Cezar Preda

Consilierul judeţean PNL, Raul Florescu, acuză că lucrările de reabilitare a clădirii Muzeului Judeţean au fost făcute de de mântuială, că tencuiala lasă de dorit, la fel și pardoseala în timp ce mobila nu este conformă cu ceea ce ar trebui să se regăsească într-o locație cum este muzeul. Practic, Florescu susține că utilarea muzeului s-a realizat fără respectarea parametrilor din caietul de sarcini, urmând a solicita, personal, o expertiză.
„A fost un proiect în valoare de 38 374 900,32 lei, o reabilitare făcută fără a ţine cont de minimul bun-simţ în construcţii. Lucrările sînt de foarte proastă calitate la infrastructura clădirii. La tot ce ţine de tencuieli interioare, exterioare, tot felul de elemente de dotare foarte proastă, fără certificat de provenienţă privind calitatea acelor dotări, lucrări de pardoseală care ar fi trebuit să fie schimbată, a fost numai recondiţionată. Dovadă stau cele 3 săli deocamdată refăcute. Restauratorii au fost acolo şi au găsit cari în parchet. La sistemele de prevenţie şi stingere a incendiilor s-a făcut un bazin ajutător care numai ce trebuie să fie nu este, doar pentru a primi avizul pompierilor”, a declarat consilierul județean Raul Florescu, într-o conferință de presă susținută alături de deputatul Cezar Preda.
ÎN același context, Florescu acuză că dotările muzeului s-a realizat într-un mod care lasă de dorit, la mijloc fiind, spune consilierul liberal, interese ascunse și meschine ale celor care s-au ocupat de licitații.

“Firma cîștigătoare a venit cu un terț susținător, o firmă producătoare de mobilă de bucătărie din Cluj. Exceptînd situația în care atribuirea acestei licitații s-a făcut cu foarte multe suspiciuni, probabil importantă și definitorie este cheltuirea acestei sume imense pe aceste vitrine și mobilier de expunere neconforme 100% cu caietul de sarcini. Mobilierul în cauză nu corespunde cerințelor caietului de sarcini”, a mai spus Florescu.
În consecință, Raul Florescu a anunțat public că va cere autorităţilor efectuarea unor investigaţii. Mai mult, va solicita demiterea responsabililor din Consiliul Județean care s-au ocupat de proiectul reabilitării Muzeului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here