Geoparcul Ținutul Buzăului va fi propus pentru includere în Rețeaua Globală a Geoparcurilor protejate UNESCO. Un proiect în acest sens a fost supus aprobării astăzi, în ședința Consiliului Județean, urmând ca, luna viitoare specialiștii Consiliului Județean, împreună cu cei ai Universității București, parteneri de 13 ani în acest proiect, să depună documentația necesară pentru ca geoparcul să fie recunoscut internațional prin dobândirea statutului de Geoparc Internațional UNESCO.

Mișcarea pentru constituirea Geoparcului Ținutul Buzăului a fost inițiată în 2007 de către reprezentanți ai Universității București în colaborare cu specialiștii Biroului de Turism din cadrul Consiliului Județean. Proiectul de hotărâre ce a fost luat în discuție în ședința de astăzi a fost inițiat în considerarea unui demers important, când teritoriul din nordul județului Buzău, alcătuit din 18 comune, a primit statutul de Destinație Europeană de Excelență pentru categoria destinații emergente.

Ținutul Buzăului include o zonă care cuprinde 18 comune din zona de deal și de munte din nord-vestul județului Buzău, fiind o zonă complet rurală cu circa 50.000 de locuitori, geoparcul putând fi vizitat pe toată perioada anului, gratuit. Geoparcul are două intrări principale, prin comuna Berca și prin comuna Colți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here