Investiții masive în cultură dar și pentru dezvoltarea turismului, în județul Buzău. Autoritățile au în plan punerea în valoare a sculpturilor în piatră de la Măgura, modernizarea Stațiunii balneoclimaterice Sărata Monteoru dar și promovarea Trovanților de la Bozioru.

Pentru a putea da start acestor proiecte, se așteaptă adoptarea bugetului național, pentu ca apoi să poată fi creionat bugetul județului Buzău iar banii disponibili să fie împărțiți pe fiecare capitol. Acestora li se vor adăuga fondurile europene pe care autoritățile județene vor să le atragă anul acesta. Ținând cont de criza generată de pandemie, reprezentanții Consiliului Județean Buzău estimează un buget mai mic anul acesta față de cel din 2020.

Chiar și așa, cu banii pe care îi vor avea la dispoziție, și cu sume atrase de la Uniunea Europeană, autoritățile au în plan concretizarea unui șir lung de proiecte. Pe lângă modernizări de drumuri județene, reprezentanții Consiliului au pe hârtie și numeroase proiecte de dezvoltare a turismului.

De pildă, renumiții Trovanți de la Bozioru ar putea fi făcuți cunoscuți în întreaga țară prin implementarea unui proiect pe baza fondurilor europene. Tot fondurile europene ar fi soluția și pentru modernizarea Stațiunii Sărata Monteoru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here