Astăzi, consilierii județeni au fost convocați în ședință extraordinară pentru a se supune la vor proiectul care făcea referire la asumarea organizării și derulării procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor aferente Programului pentru școli al României la nivelul Județului Buzău. Odată derulată această procedură, de anul viitor școlar elevii vor beneficia cu certitudine de lapte și corn în fiecare zi de școală.

De la începutul anului școlar elevii nu au beneficiat nici măcar o zi de produsele guvernamentale pe care ceilalți elevi din regiune le primesc zilnic. Toate încercările Consiliului Județean Buzău de a asigura lapte și corn în școlile din județ s-au soldat cu un eșec din cauza birocrației excesive. În urma ședinței de consiliu de astăzi, acest lucru se va reglementa. Președintele Neagu a explicat cum s-a ajuns la această situație.

„În 2019 a apărut HG numărul 52 care a stabilit o nouă procedură de acordare a acestor beneficii. În speță este vorba de faptul că trebuia să consultăm Consiliile Locale cu privire la asumarea sau neasumarea acestui program. Am demarat această procedură de consultare și Comisiile locale nu și-au asumat acest program. Urmează să mergem mai departe cu procedurile de licitație”, a declarat Președintele CJ, Petre Emanoil Neagu

Vestea bună este că odată rezolvate aceste probleme, începând de anul viitor școlar elevii din județul Buzău vor beneficia de produsele din programul guvernamental în fiecare zi de școală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here