Consiliul Județean Buzău organizează și anul acesta, în luna decembrie, o serie de manifestări, prilejuite de sărbătorile de iarnă, reunite sub denumirea ”Decembrie Magic”.

Programul evenimentelor este următorul:

  • 1 Decembrie – Ziua Națională a României

Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor și în acest an, cu ocazia Sărbătoririi Zilei Naționale a României, o masă tradițională (3800 de porții – dintre acestea 800 sunt de post). Meniul este format din: iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă și băutură caldă, iar meniul de post va conține iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă și băutură caldă. În același timp, buzoienii se vor bucura și de un spectacol susținut de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău. Acest eveniment va avea loc pe 1 Decembrie în Parcul Crâng, lângă Obelisc, începând cu ora 11.00. De asemenea, pe 1 decembrie Consiliul Județean Buzău va oferi buzoienilor cocarde și stegulețe.

Tunelurile de lumini din fața Consiliului Județean Buzău și de la Muzeul Județean Buzău vor fi aprinse în data de 1 decembrie, la ora 17.00. La ora 17.30, la Muzeul Județean Buzău, va fi prezentat buzoienilor un proiect cultural inedit – Muzeul Mobil, care va ajunge, începând cu 3 decembrie, în toate localitățile județului nostru.

1 COMENTARIU

  1. Mai devreme sau mai tarziu agest gen de pomana ar trebui sa fie inlocuita cu altcvea, care sa marcheze o evolutie a societatii.
    Pentru un municipiu care se doreste modern, conectat la evolutiile unei vieti urbane aliniata secolului xxi, acest tip de manifestare a zilei nationale, cea mai mare sarbatoare nationala de peste an, o duce in derizoriu.
    Din cate stiu sunt cantine functionale in oras unde acei oameni napastuiti pot servi inclusiv o fasole cu ciolan, sau ce a mai ramas din ciolan, si o bautura calda, adica tuica si vin si de ce nu ceai verde cald!!!
    As sugera, ca de data asta, politicienii de varf ai judetului sa-si puna sortul si boneta de bucatar, polonicul in mana si sa stea la dispozitia cetateanului. Macar asa sa arate ca inteleg sa fie in serviciul urbei, nu sa se plimbe cu paltoane din par de camila, cu palarii de fetru, pantofi cu staif s a m d, apoi cu limuzinele sa se refugieze departe de electorii lor, la un whisky single barrel, malt very old, caci este la moda!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here