Consiliul Judeţean Buzău va organiza şi anul acesta sărbătorirea Unirii Mici în incinta Muzeului Judeţean. Buzoienii vor avea ocazia să se prindă într-o horă, care va înconjura clădirea muzeului, în frunte cu Alexandru Ioan Cuza, înfăptuitorul Unirii, care va poposi din nou la Buzău. Alături de cetăţenii oraşului, la manifestări vor participa militarii şi jandarmii din garnizoană, dar şi artiştii de la Teatrul „G.Ciprian” şi de la Centrul Judeţean de Cultură şi Artă.

Cea de-a patra ediţie a evenimentului „Hai să dăm mână cu mână la Muzeul Judeţean” se va desfăşura pe 24 Ianuarie, de la ora 10.00, în curtea instituţiei.

Consiliul Judeţean, împreună cu Muzeul Judeţean, Teatrul „George Ciprian”, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă şi în colaborare cu militarii şi jandarmii din Garnizoana Buzău îi invită pe toţi buzoienii să participe la sărbătorirea Micii Uniri.

Ca şi în anii trecuţi, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, interpretat de un actor de la Teatrul Ciprian, va intra călare în curtea muzeului, unde va primi mesajul unioniştilor buzoieni.

Dacă anul trecut, peste 2000 de buzoieni s-au prins în cea mai mare horă a Unirii din oraş şi au înconjurat clădirea muzeului, anul acesta se speră că hora va fi şi mai mare.

În încheierea evenimentului, artiştii de la Centrul Judeţean pentru Cultură şi Artă vor susţine un mic spectacol folcloric iar participanţii vor putea vizita gratuit mini-expoziţia „Cuza şi Unirea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here