Unul dintre secunzii președintelui Petre Emanoil Neagu, critică modul în care Guvernul abordează problema subvenționării transportului pentru elevi. Adrian Petre consideră că Executivul pasează responsabilitatea finanțării tot către autoritățile județene, deși altele au fost angajamentele până acum.

Cu speranta că recentele masuri de relaxare nu vor fi doar temporare și că vom reveni la normalitatea din urmă cu mai bine de un an, îmi exprim bucuria pentru revenirea pe băncile școlilor a majorității elevilor noștri. Educația este pilonul unui viitor sănătos pentru țara noastră.

Totuși, nu pot să trec cu vederea șovaiala Guvernului în privința subventionării transportului elevilor din județ până la unitățile școlare. În ultimul an școlar Guvernul pasează răspunderea finanțării acestui cost către consiliile județene, neachitându-și datoriile aferente acestui transport.

Același Guvern promite norme metodologice prin care Consiliile Județene să subvenționeze costurile de transport către operatorii de transport județean. Povestea continuă și Guvernul ne flutură prin fața ochilor un proiect de ordonanță de urgență, care prevede decontarea de către Ministerul Educației a cheltuielilor de transport între localitatea de domiciliu și localitatea unde sunt scolarizați elevii noștri.

Dar acest Guvern haotic și-a arătat în prea multe ocazii slăbiciunile, iar promisiunile sale prea dese au rămas neîmplinite pentru a se mai bucura de încrederea mea.

Consiliul Județean Buzău va face toate eforturile necesare pentru ca elevii noștri să poată beneficia de educație. Deși colaborarea cu Guvernul este departe de a fi una serioasă, Consiliul Județean Buzău se va lupta pentru ca fiecare elev buzoian să poata ajunge la scoală.” , este mesajul transmis de vicepreședintele Consiliului Județean, Adrian Petre, pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here