Consiliului de Dezvoltare a Municipiului Buzău va avea, astăzi, ședința de constituire la sala Cinema Dacia, unde aproximativ 200 de membri ai celor patru comisii care compun Consiliul – oameni de cultură, profesori, directori de instituții și oameni de afaceri de succes – vor fi prezentați publicului buzoian.

Conform acestuiaprimarului Constantin Toma, din Consiliu vor face parte oameni de elită din domeniile economic, social, cultural și educațional, dar forul consultativ al municipiului va lua în seamă și ideile cetățenilor simpli, care pot avansa soluții viabile pentru dezvoltarea orașului.

„Vineri, după ședința Consiliului Local care are loc la ora 10,00, la ora 13,00 are loc ședința de constituire a Consiliului de Dezvoltare a Municipiului Buzău. De mai multe luni, aproape de la începutul mandatului meu, am venit cu o idee care, vineri, va fi pusă în practică; până acum s-a lucrat, să spunem, «în afara concur­sului». Ce înseamnă Consiliului de Dezvoltare a Municipiului Buzău? Am plecat de la o definiție; tot căutam ce înseamnă dezvoltarea unei comunități. Pentru că, până la urmă, astăzi oamenii cer asfalt pe strada Viilor, să mai prindem nu-știu-câți câini în zona Gării sau la Cimitirul Eroilor, mâine vor cere altceva. Sunt foarte bune aceste cereri și, bineînțeles, justificate, dar, ceea ce este cel mai important este că trebuie să avem un plan de acțiune pentru acest oraș. Vă spuneam de a­ceastă definiție care m-a încântat. Am găsit mai multe, dar aceasta s-a lipit cel mai bine; este o definiție dată de Institutul Standford, de pe lângă celebra universitate din Statele Unite, care spune cam așa: dezvoltarea permanentă a unei localități, a unei comunități, constă, de fapt, în crearea și îmbunătățirea capacității de dez­voltare economică, de dezvol­tare educațională, de dezvoltare socială și de dezvoltare culturală“, a spus Constantin Toma.

În cadrul Consiliul de Dezvoltare a municipiului Buzău vor funcționa patru comisii: econo­mică, socială, culturală și de edu­­cație. „Acest Consiliul de Dezvoltare a Municipiului Buzău se va baza, în prima parte, pe înființarea a patru comisii; în fiecare comisie au fost cooptați și și-au dat acceptul oameni din elita Buzăului, din elita economică, din elita socială, culturală, educațională; atenție, avem în trei din cele patru comisii – edu­cațională, socială și culturală – inclusiv reprezentanți de frunte ai Bisericii și ai Armatei Române la Buzău. În Comisia economică, care este foarte importantă, pentru că, dacă merge economia, merg toate, avem patru reprezentanți de seamă – inclusiv domnul Clement (Hung, de la Romcarbon și Green Group, n.r.), care a creat 4.000 de locuri de muncă la Buzău și este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul munici­piului și la bugetul central, al statului – din multinaționale, și cinci buzoieni cu investiții serioase la Buzău“.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here